Terug naar klantverhalen

Het succesverhaal van restaurant Rebelle Marke

 Martijn Defauw en Tessa D’haene van Rebelle Marke kiezen al jaren Resengo voor hun gasten. Lees hier waarom.

Het succesverhaal van restaurant Rebelle Marke

Restaurant Rebelle opende eind 2017 voor het eerst de deuren voor een breed publiek in het pittoreske West-Vlaamse dorpje Marke. Gastvrouw Tessa D’Haene en chef kok Martijn Defauw mochten nog geen jaar later al een Gault&Millau-bekroning in ontvangst nemen voor het beste ‘Dessert van het Jaar’. Hun hippe restaurant in Marke heeft al veel gasten mogen ontvangen dankzij het reserveringssysteem van Resengo. Benieuwd hoe restaurant Rebelle de samenwerking met Resengo ervaart? In dit artikel gaan we in gesprek met eigenaars van Rebelle in Marke: Martijn Defauw en Tessa D’haene.

Elke horecaondernemer heeft een eigen verhaal. De passie voor ondernemerschap, gastvrijheid en vooral lekker eten maakt de zaak tot wat ze is. Maar hoe laten ondernemers zoals de eigenaars van restaurant Rebelle zich horen? Hoe komen zij tot een succesvol restaurant in Marke? En welke rol speelt Resengo voor hen?

Waar staat restaurant Rebelle voor?

Restaurant Rebelle is een ontmoetingsplaats voor iedereen die op zoek is naar betaalbare gastronomie. Wij streven ernaar een restaurant te zijn dat door de gasten omschreven wordt als warm en gastvrij”, vertelt Tessa. ”Met de naam Rebelle wilden we van bij aanvang duidelijk maken dat ons restaurant niet in een hokje geduwd kon worden. Al kennen veel van onze gerechten een Aziatische inspiratie, toch kan Rebelle restaurant in Marke ingedeeld worden in een bepaald type keuken. Dat vinden we namelijk veel te beperkend. We serveren bijgevolg ook gerechten met een Franse, klassieke basis of smaken uit minder bekende plekken in de wereld.”

Rebelle Marke verwerkt reserveringen en klantencommunicatie via Resengo. Hoe kwamen jullie bij ons terecht?

“Heel wat collega-restaurateurs werkten al met Resengo en zij gaven ons veel positieve feedback over de werking van het reserveringssysteem en over de goede service, want die vinden we echt heel belangrijk. Vervolgens zijn we op de Horecabeurs naar de stand van Resengo gekomen. Daar kregen we advies op maat en konden we bespreken of het systeem bij onze zaak past en welke functionaliteiten voor ons belangrijk konden zijn.

Nu we met Resengo werken, merken we dat het reserveringssysteem niet alleen voor restaurant Rebelle, maar ook voor onze klanten een handige tool is. Het boeken voor gasten is namelijk supermakkelijk. Gasten krijgen direct de beschikbare data en de beschikbare uren te zien en het reserveren gaat veel duidelijker, sneller en gebruiksvriendelijker dan bij andere systemen. Het is ook handig dat gasten zelf opmerkingen kunnen geven, bijvoorbeeld wanneer ze bepaalde dieetwensen willen doorgeven, of willen vermelden dat ze niet lang kunnen tafelen.”

Welke features van Resengo vinden jullie belangrijk?

Wij hechten veel belang aan service, en daar zijn we bij jullie tevreden van. Als we met vragen zitten, zijn die altijd binnen de 24 uur beantwoord. We maken een ticket aan in de Helpdesk en we krijgen snel een antwoord of een oplossing.

Wat wij nog handig vinden, is de feedbackfunctie. Wanneer gasten zijn langsgeweest in onze zaak, krijgen zij automatisch een e-mail met de vraag om feedback te geven. Ze kunnen daarbij kiezen voor feedback die publiek zichtbaar mag zijn, of feedback die enkel wij als restauranteigenaars kunnen bekijken. Handig, want klanten die tevreden zijn maar toch een klein werkpuntje willen doorgeven, kunnen dat doen zonder meteen een negatieve review online te plaatsen.”

Raden jullie de Resengo Cadeaubonnenshop aan?

De Resengo Cadeaubonnenshop is ideaal voor last minute geschenken, vertelt Tessa. “Wij verkopen altijd veel cadeaubonnen, maar nu we ze ook online aanbieden merken we een stijging van de verkoop. We zien grotere bedragen en we merken dat de verkoop voor de feestdagen en voor events als Moederdag sterk groeit. 

Doordat we geen cadeaubonnen meer met de post moeten versturen, krijgen we minder onverwachte bezoekjes na de werkuren van mensen die last minute een cadeaubon nodig hebben. Wanneer we telefonisch de vraag krijgen om een cadeaubon te kopen, verwijzen wij die mensen door naar de website, en dat doen we ook met een blaadje aan de deur en een boodschap in onze automatische bevestigingsmail wanneer we op vakantie zijn.

Related verhalen

The Huggy’s Bar: het succesverhaal met een Amerikaans-Belgisch sausje
Lees verhaal
Zilte
Het succesverhaal van Zilte
Lees verhaal
Resengo logo

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden