Resengo oplossingen tegen no-shows

Restaurants en horecazaken krijgen iedere dag te maken met no-shows.

Gasten die niet komen opdagen gooien roet in het eten en zorgen voor veel kopzorgen. Je personeel is ingepland en je ingrediënten liggen klaar, maar het tafeltje blijft leeg.

Daarom helpen we je graag een handje met onze foolproof oplossingen tegen no-shows

Voorschotten

Vraag een voorschot bij het reserveren

Wanneer je gebruik maakt van een voorschot, vraag je jouw gasten een aanbetaling te doen om hun reservering te garanderen. Daagt de klant op voor de afspraak? Dan wordt het bedrag in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening. Wordt de afspraak tijdig geannuleerd? Dan wordt het bedrag terug gestort op de rekening van de klant.

Het is een eerlijke en duidelijke manier om een afspraak vast te leggen. Het is bovendien een effectieve manier om no-shows tegen te gaan. Je stelt in enkele klikken het te betalen bedrag in en brengt het automatisch in mindering wanneer je gasten afrekenen.

Credit card garantie

Reserveer een bedrag op de kredietkaart

Een kredietkaartgarantie werkt een beetje anders, maar heeft hetzelfde effect op no-shows. Bij de kredietkaartgarantie wordt een bedrag gereserveerd op de kredietkaart. Dat bedrag wordt ook meteen weer vrijgegeven wanneer je in je reserveringssysteem de gast als aanwezig meldt.

Komt de gast niet opdagen? Dan wordt het gereserveerde bedrag aangerekend. Annuleert de gast tijdig? Dan wordt het bedrag weer vrijgegeven en hoeft de klant niets te betalen.

 

 

Herbevestiging

Laat je gasten nogmaals hun afspraak bevestigen

Als je kiest om te werken met een herbevestiging, dan kan je bij Resengo dit zelf instellen: zo gaat het uitsturen en ontvangen van reserveringsbevestigingen automatisch.

Zo kan je iedere gast een herbevestiging bericht sturen via sms of email. Je gasten moeten de afspraak opnieuw bevestigen. Doen ze dat niet, dan komt het tafeltje vrij voor andere gasten

Communiceer altijd in eigen stijl

Stuur je een herbevestiging of vraag je jouw gasten om een aanbetaling? Met Resengo communiceer je altijd in je eigen huisstijl. Zo trek je de gastbeleving door bij ieder contact.

    Personaliseer
De annuleringsvoorwaarden en voorschotten van jouw restaurant bepalen

No shows registreren

Door zelf de no-shows in jouw restaurant te registreren, weet je perfect welke klanten regelmatig hun afspraak niet nakomen. Je krijgt een beter inzicht in het hoe, wat en wanneer van deze no-shows en een melding wanneer een no-show klant opnieuw een reservering wil maken. 

Aan de hand van deze data kan je dan weer maatregelen implementeren die de kans op no-shows verkleinen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen deze reserveringen te weigeren of persoonlijk op te volgen. Zo kan je de impact van je preventiemaatregelen nauwkeurig opvolgen en bijsturen en de juiste keuzes maken. 

Daarnaast merkt ons systeem ook op wanneer een gast dubbel geboekt staat bij verschillende restaurants op hetzelfde tijdstip. Gasten die een dubbele boeking in hun agenda hebben, worden gevraagd om het probleem op te lossen.

Met Resengo ben je dus vertrokken richting een relaxte service zonder no-shows

Gun jezelf het gemak van Resengo

Probeer Resengo de eerste 30 dagen gratis en ontdek de voordelen voor jou zaak.

Resengo logo

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden