Terug naar klantverhalen

Het succesverhaal van San

Elke horecaondernemer heeft een eigen verhaal. De passie voor ondernemerschap, gastvrijheid en vooral lekker eten maakt de zaak tot wat ze is. Maar hoe laten ondernemers zoals San Hoon Degeimbre in San Brussel en Gent hun eigen stem horen?

Resengo - San

San staat sinds 2015 bekend om zijn unieke kommetjesconcept. Chef San Hoon Degeimbre zette samen met sous-chef Toshiro Fujii dat nieuwe concept op de markt. De opening van San Brussel was nog maar het begin. Het groeide snel uit naar meerdere zaken in Brussel en in Gent. Dit is dan ook wat de samenwerking met Resengo als online reserveringssysteem kan vergemakkelijken. Benieuwd hoe San Hoon Degeimbre de samenwerking ervaart? In dit artikel gaan we in gesprek met SAN-manager Marie Estelle Gérard.

Waar staat SAN voor?

Wanneer je binnenwandelt in één van de SAN-zaken, word je meteen verwelkomd door het warme interieur dat uitgewerkt werd door Charlotte Esquenet van Designstudio Exsud. Het prachtige vaatwerk is van de hand van het Atelier Bibendou. Deze doordachte designelementen zorgen, samen met het in bretellen gehulde zaalpersoneel, dat er een warme, gastvrije en huiselijk sfeer heerst.

“Dat het hier huiselijk aanvoelt, is geen toeval”, zegt Marie-Estelle. “San Hoon Degeimbre wilde een dynamische ervaring creëren, met kwaliteitsvolle gerechten en het gastvrij gevoel van de huiskamer. Bij SAN Brussel en Gent eet je alle gerechten uit een kom, met een lepel als enige bestek. Daarmee heeft Degeimbre de Koreaanse standaard van een etentje onder vrienden overgebracht naar België.”

SAN Brussel en Gent als een pluriculturele keuken. Wat betekent dat?

Marie-Estelle Gérard: “In onze restaurants combineren we de klassieke Franse kooktechnieken met die van verschillende andere landen en culturen. Elke kom staat gelijk aan een culinaire reis naar een andere stad, in een ander land.”

De kommen dragen de naam van de bestemming, maar de culinaire trip mogen we zelf afleggen. Onze destinaties zijn plaatsen als Piëmont (Kalfsvlees, kappertjes en ansjovis), Landes (Eend met pastinaak en spelt) en Sri Lanka (Ananas, samba en yoghurt). Elke kom is opgebouwd rond één hoofdelement en is een toonbeeld van smaak en creativiteit. Voor sommige kommen wordt er echt out-of-the-box gedacht. Zo kan je bijvoorbeeld een dessert op basis van groenten krijgen.

De keuken van San Hoon Degeimbre onderging in 2019 een verandering?

“Dat klopt”, antwoordt Gérard, “Wanneer we nu een menu opmaken, wordt dit aangeboden in de drie SAN-zaken. Op 26 maart 2019 opende onze hoofdkok Toshiro Fujii echter z’n eigen zaak Toshiro in Saint Gilles. Vanaf dat moment werd het menu in de drie SAN-zaken afzonderlijk ontwikkeld door de eigen chef.”

Bij SAN Brussel en Gent is er een vast menu. Hoe gaan jullie om met speciale wensen?

Marie-Estelle Gérard: “Inderdaad, een menu komt ’s middags aan 3 of 5 gangen, ’s avonds aan 5 gangen. Daarnaast kan je steeds voor de Liernu kiezen, een extra kom die je bij een menu kan bestellen. De Liernu is een heerlijk kommetje seizoensgroenten uit de moestuin van Degeimbres restaurant L’air du Temps. Gasten vragen ons er zo vaak naar dat we het als vast gerecht blijven aanbieden. De inhoud van de kom is natuurlijk afhankelijk van de groenten die we voor handen hebben.”

“Dat je bij SAN Brussel en Gent niet van de kaart kan bestellen, betekent niet dat we geen aandacht besteden aan gasten met een specifieke allergie of voedingsvoorkeur. Wanneer mensen via de online reserveringsmodule van Resengo de opmerking doorgeven dat ze vegetarisch, veganistisch of glutenvrij eten, bereiden we met plezier enkele alternatieven. Wat je precies krijgt, hangt af van wat er in de koelkast ligt. Dat is telkens een oefening in creativiteit voor de chef, en een mooie verrassing voor de gast.”

Jullie verwerken reserveringen en gastencommunicatie met Resengo. Welke features zijn voor SAN Brussel en Gent belangrijk?

“Resengo maakt de reserveringen van de SAN-zaken en Toshiro beschikbaar in één overzichtelijk systeem. We kunnen op één scherm snel een overzicht krijgen over de actuele situatie in alle restaurants, zonder steeds te hoeven uitloggen en inloggen. Wanneer ik in Gent ben, kan ik een probleem in SAN Brussel in enkele klikken oplossen zonder fysiek aanwezig te zijn.”

“Sinds kort verkopen en ontvangen wij ook onze cadeaubonnen online via Resengo. Gasten kunnen deze 24/7 online aankopen en deze bonnen kunnen gevalideerd worden in alle SAN-filialen. In Resengo krijgen we steeds een handig overzicht van de openstaande, verkochte en verbruikte cadeaubonnen.”

“Wanneer we met vragen zitten of functionaliteiten willen herbekijken, worden we door Resengo snel geholpen. Ook bij de opstart van het nieuwe restaurant Toshiro konden we steeds bij Resengo terecht. Wij zijn heel tevreden van deze fijne samenwerking.”

Gerelateerde verhalen

Resengo - Zilte
Zilte
Het succesverhaal van Zilte
Lees verhaal
Annick Gevers, gastvrouw van Café d\'O
Logo Café d\'O
Het succesverhaal van Café d’O in Sint Amands
Lees verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden