Terug naar klantverhalen

Het succesverhaal van RIJKS

Restaurant Rijks in Amsterdam kiest Resengo als online reserveringssysteem. Benieuwd waarom juist Resengo? Lees het hier!

Restaurant Rijks Amsterdam

Sinds 2014 kan je bij restaurant RIJKS in Amsterdam terecht voor een once in a lifetime experience. Hier dineer je in een etablissement op een niet-alledaagse locatie, namelijk het Rijksmuseum in hartje Amsterdam. Je leest in dit artikel wie de drijvende kracht is achter dit unieke Rijks restaurant, hij zij hun dromen najagen en waarom zij Resengo als ideale reserveringspartner kozen.

Achter elke restaurant schuilt een verhaal. De passie voor ondernemen, een hart voor gasten en de liefde voor lekker eten spelen hierbij een belangrijke rol. Maar vaak is er nog meer. Wij gaan op zoek naar het geheim. Wat is hun drijfveer? Hoe realiseren zij hun dromen? Hoe regelt het restaurant Rijks in Amsterdam haar reserveringen en op welke manier draagt Resengo haar steentje bij?

Voor een bijzondere klantervaring kan je al sinds 2014 terecht bij restaurant RIJKS in Amsterdam. Zo geniet je in dit unieke restaurant van overheerlijke gerechten bereid door Joris Bijdendijk. RIJKS’ Executive Chef draagt kwaliteit, authenticiteit en uniciteit hoog in het vaandel – waarden die je niet alleen terugziet in zijn keuken, maar ook in het luxueuze interieur. 

Resengo - Rijks Amsterdam

Bekroond met één Michelinster, is het restaurant RIJKS in Amsterdam niet alleen een bezoekje waard vanwege de unieke ligging, maar ook vanwege de voortreffelijke keuken. Alles in deze zaak voelt tot in de puntjes georganiseerd en dat moet ook wel als je onderdeel uitmaakt van één van Nederlands’ grootste musea. Het RIJKS restaurant is een populaire bestemming voor liefhebbers van culinair eten. Niet vreemd dat bij Rijks restaurant reserveren niet zo evident is. De plekjes in het Rijks restaurant zitten dan ook al snel vol. Het RIJKS restaurant Amsterdam ging daarom op zoek naar een partner die hen hielp bij hun reserveringen.

Resengo - Rijks Amsterdam

RIJKS restaurant reserveren: hoe pakken jullie dat aan?

“We werkten eerder al met twee andere reserveringssystemen en hetgeen Resengo voor ons zo passend maakt zijn de uitgebreide technische functies. Dus alle mogelijkheden die we hebben met betrekking tot het instellen van spreidingen op dagniveau, weekniveau en zelfs op jaarniveau zijn voor ons enorm handig.”

De medewerkers die met het Resengo-systeem werken laten weten zich graag in de uitgebreide reserveringstools te verdiepen omdat ze vinden dat het systeem zo fijn werkt en ze op die manier ook onafhankelijk van de helpdesk kunnen functioneren. En RIJKS restaurant durft daar best ver in te gaan. Zo pasten ze de look&feel van het reserveringssysteem op hun website aan, want ook die moet aan de hoge eisen voldoen. “Als je onze reserveringsmodule online bekijkt zie je dat deze helemaal aangepast is aan de stijl van RIJKS. Als onderdeel van Het Rijksmuseum wordt er veel waarde gehecht aan het naadloos doorvoeren van kleuren en lettertypen. Het systeem laat dit perfect toe dus ook hier maken we graag gebruik van.”

We hebben een hele coulante annuleringstermijn en als gasten, bijvoorbeeld met Kerst, moeten annuleren wegens ziekte, en wij de tafel alsnog kunnen vullen, krijgen ze hun aanbetaling gewoon terug.

– Restaurant RIJKS

Hoe zorgen jullie dat RIJKS restaurant reserveren goed wordt opgevolgd?

Het voorkomen van no shows is een belangrijk aspect wat het RIJKS restaurant zo aantrok in de samenwerking met Resengo. “Mensen krijgen, naast een herinneringsmail, tegenwoordig altijd een telefoontje van ons.” Een friendly reminder waarmee het RIJKS restaurant reserveringen meteen even dubbelcheckt en daarmee controleert of gasten nog van plan zijn te komen. “Het is anno 2022, zeker nu met de corona-maatregelen, heel handig omdat we op dat moment meteen ook de contactgegevens van gasten in het systeem invoeren en we die registratie dus niet meer in het restaurant zelf moeten doen. Dat scheelt een hoop gedoe bij de ingang.”

Het RIJKS restaurant vraagt bij het reserveren voor grote evenementen of feestdagen om een aanbetaling. “In het begin schrokken mensen er misschien even van maar ondertussen is dit gebruikelijk geworden. We hebben een hele courante annuleringstermijn en als gasten, bijvoorbeeld met Kerst, moeten annuleren wegens ziekte, en wij de tafel alsnog kunnen vullen, krijgen ze hun aanbetaling gewoon terug. We claimen het bedrag pas echt als mensen zonder enig bericht gewoon niet op komen dagen omdat het dan omzetverlies is voor ons en dat het dus, wat ons betreft, redelijk is.”

Resengo - Rijks Amsterdam

Alle mogelijkheden die we hebben met betrekking tot het instellen van spreidingen op dagniveau, weekniveau en zelfs op jaarniveau zijn voor ons enorm handig.

– Restaurant RIJKS

Welke instellingen gebruiken jullie om RIJKS restaurant Amsterdam zijnde om reserveringen te optimaliseren?

“In principe stellen we in het systeem een spreiding van de reservering in. Dat zorgt ervoor dat niet iedereen tegelijk komt en gasten met voldoende aandacht ontvangen kunnen worden en wij dit gedurende de avond kunnen opbouwen. Dit werkt voor ons beter dan dertig gasten in één keer te moeten aannemen.” Een simpele eenmalige instelling kan een zaak dus enorm ontlasten. “Als je het systeem goed organiseert, kun je het in principe gewoon zijn werk laten doen.” RIJKS restaurant Amsterdam stuurt hier soms wel in bij afhankelijk van bijvoorbeeld het seizoen en of ze binnen en/of buiten serveren. De constante veranderingen omtrent de corona-maatregelen vragen momenteel ook om de nodige flexibiliteit die het systeem biedt.

Welke tool voelde voor jullie als RIJKS restaurant Amsterdam echt als dé ontdekking?

De Resengo Takeaway & Deliverymodule  was voor ons echt dé tool om de lockdownperiode enigszins door te komen. 2020 is niet het beste jaar geweest voor de horeca, voor de hele economie eigenlijk, maar het feit dat we op zo’n fijne manier de afhaalmodule hebben kunnen inzetten, heeft ervoor gezorgd dat we nu het hoofd nog boven water houden.”

Gerelateerde verhalen

Resengo - Huggys Bar
Logo The Huggy\\\'s Bar
The Huggy’s Bar: het succesverhaal met een Amerikaans-Belgisch sausje
Lees verhaal
Resengo - San
L\'Air du Temps
Het succesverhaal van San
Lees verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden