Terug naar klantverhalen

Zensation, een succesvol groeiverhaal

Als je iets meer dan 14 jaar geleden aan zaakvoerder Michel Goelen had gevraagd wat hij wilde doen, zou ‘iets met wellness’ wel eens het antwoord geweest kunnen zijn. Nu – zoveel jaren later – zijn de privésauna’s van Zensation een absoluut succes te noemen. Hoe is hij zover gekomen? En hoe heeft Resengo hem daarbij kunnen ondersteunen?

Resengo - Zensation

Even ongestoord kunnen genieten in een luxewereld, dat was de droom van Michel Goelen toen hij 14 jaar geleden begon met de privésauna’s van Zensation. Begin dit jaar werden er weer verschillende vernieuwingen doorgevoerd aan hun complex. Toch staat de agenda van Zensation over twee weken weer vol met gaten: “Vroeger zaten we 3 of 4 maanden van tevoren volgeboekt. Nu niet meer. Maar we doen het nog steeds even goed. En daar speelt Resengo ook een rol in.”

Vertel eerst eens, hoe ben je met Zensation begonnen?

“Zensation is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. We stootten hier in Heist-op-den-berg op het ideale pand, en mijn vrouw en ik hadden al langer het idee om iets te doen met wellness. Als kind al was ik een dromer, ik dacht van kleins af aan al na over hoe mijn leven beter kon. En die ambitie wil ik hier verder uitbouwen. We hebben intussen drie privésauna’s: echte luxe badhuizen. Ze zijn gebouwd met tijdloze en duurzame materialen, en tijdens de coronalockdown hebben we nog allerhande zaken helemaal vernieuwd. We willen mensen even laten genieten in een wereld vol luxe. Laten wegdromen bij hoe mooi het leven kan zijn. Dat concept is aangeslagen. Op vrij korte termijn is gebleken dat het een heel groot succes werd.”

Jullie wilden al snel uitbreiden, maar dan eerder door jullie concept verder inhoudelijk te verdiepen, toch?

“Dat klopt. Mijn vrouw en ik, wij geloven dat echte schoonheid vertrekt van binnenuit. Wanneer je een gezond lichaam hebt, straal je dat uit naar buiten. We zijn dan vrij snel ook begonnen met House of Beauty: een medisch-esthetisch instituut waar we onder andere verschillende gelaatsbehandelingen aanbieden. Voor die gelaatsbehandelingen maken we gebruik van toestellen die diep doordringen in de huid, om echt van binnenuit te kunnen werken. We hebben onze activiteiten inmiddels eveneens aangevuld met een mode- en lifestyleshop met een variëteit aan producten, van modieuze badmode tot sfeervolle kaarsen, die binnen ons concept passen. Als je je dan mooi hebt laten maken en je voelt je goed, dan wil je je ook nog omringen met mooie dingen.”

Het begint voor jullie bij het reserveren van de privéwellness. Hoe pakken jullie dat aan?

“Voor onze reserveringen zijn we al jaren bij Resengo. Een groot voordeel daarvan is dat ons telefoon- en mailverkeer sterk verminderd. Zeker de nieuwe reserveringsflow is voor ons echt een grote verbetering. Nu loopt alles vlotter en vinden onze bezoekers nog meer en makkelijker hun weg naar ons. Er wordt bij ons ontzettend veel online gereserveerd.”

Via Resengo ontvangen we vlot online reserveringen. Zo beperken we ons telefoon- en mailverkeer, terwijl bezoekers vlotter kunnen boeken.

– Michel Goelen, zaakvoerder Zensation

En wat is daar dan het grote voordeel van voor jullie?

“Het bespaart ons eigenlijk de kosten uit van een receptioniste die hier de hele dag aan de telefoon moet zitten wachten. Die dan een weesgegroetje moet bidden dat iemand ons belt voor een moment dat bij ons nog vrij is, bij wijze van spreken. De reserveringen via Resengo lopen eigenlijk vanzelf. Eens per week zet ik nog last minutes klaar om op Facebook te posten, die zijn dan meestal ook direct weg.”

Welke tools gebruiken jullie om de bezetting te optimaliseren?

We gebruiken onze marketing om gaten te vullen, vroeger banners en vrachtwagens en toestanden, nu Resengo gekoppeld aan Facebook en Instagram. We werken ook met voorschotten, ter bevestiging van de reservatie en akkoord gaan met de algehele voorwaarden van onze sauna. Dan is dat ook meteen gecovered namelijk.

Is de last minute voor jullie een belangrijke functie?

“Absoluut. Vroeger stond mijn agenda dikwijls al 3 of 4 maanden gevuld. Maar in die 14 jaar heb ik een enorme gedragswisseling gezien. De jongere generaties weet niet eens wat ze over 3 weken doen. In het begin wilde ik dat opvangen door de last minutes iets extra’s te bieden: “Als je nu onze last minute boekt, krijg je een gratis glaasje cava” bijvoorbeeld. Maar daar ben ik van afgestapt. Eigenlijk ben je mensen aan het belonen die pas op het laatst beslissen, en de mensen die vooruitplannen aan het afstraffen. Als we nu iets extra geven, dan is het voor een lastminuteboeking voor vandaag, bijvoorbeeld. Ook doe ik aan ‘early bird’-acties waardoor lang op voorhand boeken juist beloond wordt. Nu staat mijn agenda over twee weken nog vol met gaten, maar die gaten zullen allemaal nog wel vollopen, zo gaat het altijd.”

Hoe pak je dat dan aan?

“We hebben via Resengo een klantendatabase waar ongeveer 20.000 actieve mensen in staan. Dat is natuurlijk best veel voor de middelen en beperkte budgetten die we hier aan kunnen besteden. Ik heb die database gekoppeld met Facebook en Instagram. Dus eens per week verzamel ik de last minutes, en bied ik wat inspiratie op onze Facebook- en Instagram-pagina. We ondersteunen dat met een klein budget. Als ik de agenda dan zie vollopen, is dat het wel waard.”

Tot slot, als je je concullega’s een tip mag geven, wat zou dat dan zijn?

“Als er een kant-en-klaar product beschikbaar is zoals Resengo, dan moet je dat gewoon doen. Er is niets zo gemakkelijk dan dat het all-in-one is, van online agenda tot marketing tool. Met de nieuwe flow kan je nu niets handigers hebben. Resengo is een platform dat alles voor ons doet.”

Gerelateerde verhalen

Resengo - Atlantis - Werner Thomassen
Logo Atlantis
Atlantis Wellness Groep
Lees verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden