Goede Facebook posts schrijven doe je zo
Een Facebook-bedrijfspagina vertegenwoordigt je zaak op Facebook. Daarnaast is het een unieke kans om meer gasten te genereren. Een bedrijfspagina met enkel bedrijfsgegevens, een profiel- en omslagfoto is natuurlijk niet voldoende. Het is ook belangrijk om het schrijven van content goed te doen en die dan te delen, gaande van foto’s en video’s naar teksten en links.
Het is echter niet eenvoudig om met een Facebook post de juiste doelgroep voor jouw zaak te bereiken en je van de concurrentie te onderscheiden. Daarom proberen wij een antwoord te geven op de vraag: wat post je op Facebook?
1. Wees visueel
Eerst en vooral versterk je berichten door mooie en kwalitatieve foto’s toe te voegen. Visuals scoren beter dan tekst en je kan experimenteren met verschillende formaten zoals diavoorstellingen, carrousels, albums, etc. Video’s zijn trouwens ook razend populair en wekken meer interesse en engagement op dan afbeeldingen. Je leest hier nog meer tips om te scoren met mooie foto’s.
Hieronder een sterk voorbeeld van een visuele Facebook post:
Het bericht toont de werknemers van Hof van Cleve die zich klaarmaken voor een nieuwe shift. Deze video is visueel aantrekkelijk en toont de menselijke kant van de restaurant. Daarnaast wekt de post interactie op door in de tekst een vraag te stellen.
2. Post consistent, frequent en houd het simpel
Een Facebook post maken en vervolgens publiceren is volgens onderzoek aangeraden om minstens 3 en maximaal 10 keer per week te doen. Wat post je op Facebook is, gebeurt ook op een consistente manier. Plaats verder maximaal 2 berichten per dag en breng een eenvoudige boodschap.
3. Wissel af en deel content van anderen
Probeer je paginacontent af te wisselen met artikels, quotes, links, acties, video’s, etc. Dit vergroot de kans dat het bereik en publiek van uw Facebook pagina stijgt. Een goede Facebook post hoeft niet te betekenen dat je altijd nieuwe content schrijven moet. Je kan ze aanvullen door content van anderen te delen.
Het restaurant Hert deelde in december een quote die versterkt werd met een link naar een blogartikel over hun restaurant. De combinatie van beide aspecten maken een krachtig en interessant bericht.
4. Denk aan de toegevoegde waarde
Zorg er steeds voor dat Facebook posts een toegevoegde waarde voor de lezer hebben. Stel jezelf daarom de vraag: “Waarom is dit interessant voor mijn doelgroep?”. Zo verwittigde Restaurant d’Artagnan zijn gasten via Facebook dat ze uitzonderlijk open waren op Hemelvaartsdag, met een link die verwees naar de website. Deze boodschap werd bekrachtigd door een kwalitatieve en mooie afbeelding waar een deel van het interieur te zien is.
5. Toon de menselijke kant van je restaurant
Mensen zijn nieuwsgierige wezens en ervaren graag een persoonlijke connectie met een bedrijf. Hierdoor scoort een Facebook post over werknemers en eentje over behind-the-scenes erg goed. Het is wel belangrijk om hier een grens in te trekken. Een foto van je personeel of restaurant zijn een leuk idee. Een kiekje van je vakantie in Italië of huisdier al heel wat minder.
Restaurant Jus toont graag zijn menselijke kant door bijvoorbeeld een behind-the-scenes video te posten waarin ze tijdens hun verbouwingen de plakbescherming op de voordeur verwijderen en het logo onthullen. Verder werd er in onderstaande post humor gebruikt door de video in te leiden met: “Binnenkort kunnen jullie ook blijven plakken!”. Het is een goed idee om te experimenteren met humor, mits je hier natuurlijk niet in overdrijft en je gasten dit weten te appreciëren.
6. Inspireer en engageer je gasten
Inspireer je volgers met quotes, cadeau ideeën, kooktips en meer. Op deze manier wek je interesse en toon je jouw expertise. Je Facebook volgers engageer je op diverse manieren. Zo kan je hen een vraag stellen, een poll met verschillende opties maken, een opdracht geven, etc. Mensen hebben de neiging om bij dergelijke posts stil te staan en/of te reageren.
Mensen zijn verder competitieve wezens, zeker als er iets te winnen valt. Door acties en wedstrijden te organiseren waarin volgers bijvoorbeeld een etentje kunnen winnen, genereer je extra interactie op je Facebook pagina. Je kan deelnemers een actie ook laten delen en/of liken om iets te kunnen winnen. Zo vergroot je het bereik van je post. In oktober deed The Black Fox bijvoorbeeld een bedachtzame actie via Facebook om personeel te vinden.
7. Zet events en gebeurtenissen in de kijker via je Facebook pagina
Je kan via je Facebook pagina eenvoudig een event aanmaken en organiseren. Probeer belangrijke gebeurtenissen en events in de kijker te zetten en jouw gasten hiervoor uit te nodigen. Organiseer je zoals La Vista een kreeftenfestijn? Maak hier dan een event voor aan.
Is het feest in jouw restaurant, heb je een prijs gewonnen of is er een mijlpaal aangebroken? Deel dit dan zeker op je Facebook pagina want gasten zijn geïnteresseerd in jouw restaurant én je positioneert je tegenover de concurrentie.
8. Deel feedback en testimonials
Ten slotte wekken testimonials en positieve feedback vertrouwen in jouw bedrijf. Het Facebook-publiek is immers gevoelig voor de mening van anderen. Het is bovendien ook belangrijk om goed te reageren op zowel goede als negatieve feedback. Je leest hier waarom hoe je best reageert op feedback.
Het bericht van Maison Blanche toont hoe ze de feedback die ze via hun Resengo hebben ontvangen, delen op Facebook. Deze feature is ontzettend goed voor je merkimago want mensen luisteren sneller naar de mening van anderen dan de reclame vanuit een bedrijf zelf.
Belangrijk om in je achterhoofd te houden, is dat elk bericht op je Facebook pagina een meerwaarde dient te hebben, eze in functie van jouw restaurant en doelgroep.
Schrijven van content voor je Facebookpagina is uitermate belangrijk! Wanneer je een goede Facebookpost de wereld instuurt, is de kans groot dat je veel meer reserveringen binnenkrijgt.
Probeer Resengo gratis uit, of lees eerst meer over de koppeling tussen Resengo & Facebook