Terug naar stories

Mooie foto’s scoren op jouw sociale media

Resengo Logo Circle
Resengo team
Resengo - mooie foto\'s op je sociale media

Socialemediakanalen zoals Instagram en Facebook zijn erg visueel. Naast de tekst en inhoud moeten de afbeeldingen die je op sociale media deelt, minstens zo sterk zijn. Mooie foto’s geven immers een bepaald beeld van je producten, zaak en/of diensten. Het is dan ook belangrijk om met mooie foto’s, op je socialemediakanalen vast te leggen wat jouw restaurant en concept uniek maakt. Meer en nieuwe klanten aantrekken doe je zo.
 

Hoe meer klanten aantrekken met mooie foto’s

Er zijn heel wat zaken die nieuwe klanten aantrekken door mooie foto’s van hun zaak te maken en publiceren op hun website en socialmediakanalen. Hieronder vind je een aantal inspirerende voorbeelden. Let ook op het aantal “vind ik leuk” rechtsonder elk foto. Elke “like” betekent visibiliteit bij mensen die jou misschien nog niet volgen.


Klanten en bezoekers

Eerst en vooral mooie foto’s van tevreden klanten en bezoekers scoren goed. Mensen kijken namelijk graag naar anderen. Daarnaast bevestig je zo het beeld dat een bezoeker van jouw zaak altijd met de glimlach naar buiten loopt.

Een foto van een leuke instagrampost door Yoghurt Barn | Resengo

Foto van @sanderthje voor Yoghurt Barn

Tip: Zorg ervoor dat klanten mooie foto’s van in jouw zaak op hun socialemediakanalen delen voor extra visibiliteit. Je kan hen motiveren om berichten, foto’s en reviews te delen door dit gewoonweg te vragen, de drempel te verlagen door gratis wifi aan te bieden, zelf actief te zijn op sociale media, je interieur aantrekkelijk te maken zodat mensen deze willen fotograferen, enzovoort.

 

Eten en drinken

Met culinaire fotografie, m.a.w. mooie foto’s maken van gerechten of ingrediënten, zorg je dat mensen zin krijgen om bij jou te komen eten en/of drinken. Smakelijke afbeeldingen geven hen immers zin in wat ze op deze beelden zien. Het is trouwens ook de perfecte manier om je servies of logo te tonen aan de buitenwereld.

Instagrampost van watertuinspijkenisse | Resengo

Foto van @watertuinspijkenisse

Tip: Als je foto fruit of groenten bevat, besproei ze dan met water om ze een extra vleugje frisheid te geven. Het is ook een goed idee om je vlees- en pastagerechten in te smeren met bakolie (in heel kleine hoeveelheden), omdat ze vaak hun glans verliezen als ze afkoelen.

 

Zowel het interieur als het exterieur

Consumenten die je nog nooit eerder hebben bezocht, zijn vaak nieuwsgierig naar de binnen- en buitenkant van je zaak. Ze zijn op zoek naar een bepaalde sfeer of omgeving voor hun volgende restaurantuitstapje. Probeer dus van tijd tot tijd hun nieuwsgierigheid te wekken door een foto te plaatsen van je tafels, je keuken, je terras, enz. Zo krijgen ze een eerste indruk en zullen er meer naar je toe komen.

Plaats mooie foto\'s van zowel de binnen- als de buitenkant van je zaak op sociale media | Resengo

Foto Pieter D’Hoop voor Restaurant Willem Hiele

Tip: Wist je dat het interieur van jouw zaak bepalend is voor de beleving van je gasten en dus een belangrijk verlengstuk is van je merkimago?

 

Het personeel

Foto’s van je team tonen de menselijke kant van je zaak. Je kan meer klanten aantrekken door je zaak een gezicht te geven en je personeel in de kijker te zetten. Het zorgt er eveneens voor dat klanten meteen een herkenbaar gezicht zien wanneer ze overtuigd zijn geraakt en een bezoekje aan je zaak brengen. Mooie foto’s maken van je chef(s) om ze in the spotlight te zetten, werkt ook. Klanten zien ze vaak niet, maar willen toch een gezicht kunnen plakken op de persoon die hen met heerlijke gerechten verblijdt. Zo creëer je ook visibiliteit en vergroot je het vertrouwen in je zaak en diensten.

Tip: Vraag steeds toestemming aan je personeel om een foto van hen online te plaatsen want niet iedereen vindt dit even fijn. Daarnaast is het een goed idee om ook je medewerkers aan te zetten om actief je sociale media te verspreiden.

Leverancier(s)

Steeds meer mensen willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt. Informeer je gasten via je socialemediakanalen door bepaalde leveranciers en/of producten in de schijnwerpers te zetten met een leuk of uniek achtergrondverhaal. Deel bijvoorbeeld een mooie foto van de boer die voor jouw verse groenten zorgt of van de bakker waar jij je brood aankoopt.

Gerelateerde verhalen

Resengo - Facebook
Goede Facebook posts schrijven doe je zo
Lees het verhaal
Resengo - Afhaalmenu
Menukaart maken gratis met Canva
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden