Terug naar stories

Ontdek de oplossingen voor frustraties van je gasten

Halloweenspookje

Lastige klanten krijg je liever niet te veel over de vloer in je zaak. De frustraties krijg je liever niet te veel. Dus moeten we ze slim af zijn. Resengo geeft je enkele oplossingen mee om lastige klanten toch een positieve gastervaring te bezorgen.

Boze berichten in je Resengo Inbox

Boze berichten met frustraties van lastige klanten kan je missen als kiespijn. Als ze bijvoorbeeld niet tevreden zijn over de doordringende eucalyptusgeur van het badlinnen of gerechten die volgens hen nét iets te koud geserveerd werden. Ga dan het gesprek aan met je gast, luister, bied je excuses aan en kom met een oplossing. Gegarandeerd dat je dit boos bericht vol met frustraties kan omzetten naar een positieve gastervaring.

Lees hier hoe je je Resengo Inbox kan beheren.

Fake reviews

Lastige klanten die niet in je zaak geweest zijn en een fake review schrijven met hun frustraties, is een enorme nachtmerrie voor je zaak. Bij Resengo hebben valse beoordelingen geen schijn van kans. Het is namelijk niet mogelijk om als niet-gast een review te schrijven. Je kan dus op je twee oren slapen dat fake reviews van lastige klanten niet opduiken in je Resengo-omgeving.

Kom er meer over te weten in onze story over ‘fake reviews’.

No-shows

Klanten halen ongetwijfeld het bloed onder je nagels als ze niet komen opdagen in je zaak. Je kan ze een stapje voor zijn door hen bijvoorbeeld een SMS ter herinnering te sturen, een voorschot te vragen en creditcardgarantie in te stellen algemene voorwaarden in te stellen wanneer ze een reservering plaatsen. Dat waren slechts enkele tips.

Wil je meer weten? 

Lees hier meer over Resengo's no-show preventie.

OF

Ontdek enkele extra tips in onze story ‘8 tips om no-shows te vermijden’.

Laattijdig inruilen cadeaubonnen

Als we nog een laatste frustratie mogen toevoegen, is het wel die over gasten die tot het laatste moment wachten om hun cadeaubon of Resengo-bon in te ruilen. Laat dat niet zo ver komen en stuur ze een maand voor de vervaldatum een herinneringsmail of SMS om hun bon te verzilveren. Garantie dat je meer kans hebt dat ze nog voor hun bon vervalt een bezoek brengen aan je zaak.

Gerelateerde verhalen

Resengo - Ontdek onze 8 tips voor een uniekere restaurantervaring
Bied een unieke restaurant ervaring aan in je zaak voor meer omzet in je horecazaak: 8 tips
Lees het verhaal
Resengo - sfeerbeeld op restaurant
Standaard antwoord geven op veelgestelde vragen van je gasten
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden