Terug naar stories

Klantgegevens bijhouden voor meer inzichten in je zaak

Resengo - Klantgegevens

Klantgegevens kunnen je veel inzichten geven over je zaak. Daarom ontwikkelden we een dashboard dat je enkele belangrijke klantgegevens toont. Op dit dashboard kan je in één oogopslag zien hoeveel reserveringen er zijn voor de toekomst en via welke kanalen deze reserveringen binnenkomen. Klantgegevens verzamelen is key voor de optimalisatie van je guest experience. 

Klantgegevens bijhouden in een duidelijk overzicht

Om je klantgegevens bijhouden makkelijk te maken, heeft Resengo een dashboard ontworpen waarbij je links een cirkeldiagram ziet. In het midden van de cirkel staat het aantal toekomstige reserveringen en het aantal couverts.Die cijfergegevens helpen je om het overzicht te behouden.

De rand van de cirkel toont met een kleurcode aan hoeveel reserveringen je ontvangt en via welk reserveringskanaal dit gebeurt. Alle kanalen zijn aangeduid met een unieke kleur. Zo staat blauw voor reserveringen die op je website werden gemaakt. Grijs staat dan weer voor reserveringen die je zelf manueel invoerde, bijvoorbeeld wanneer je telefonisch reserveringen aanneemt. In het oranje zie je het aandeel van reserveringen die je hebt ontvangen via Resengo.com.

Wanneer je op de cirkel klikt, kan je gedetailleerd bekijken hoeveel reserveringen of gereserveerde couverts er binnenstromen per reserveringskanaal. Je ziet dan zowel de cijfergegevens als de percentages per kanaal.

Dit schematische overzicht van je reserveringen helpt je om je bezettingsgraad te optimaliseren. Je kan er namelijk uit afleiden welke reserveringskanalen het beste werken voor jouw zaak. Deze cijfergegevens helpen je om uit te dokteren welke kanalen je extra in de kijker moet zetten.

 

Minder werk? Volg deze 4 tips!

Komen reserveringen bij jou voornamelijk binnen via Facebook of via externe boekingssites? Dan is het mogelijk dat jouw reserveringsmodule niet voldoende zichtbaar is op je website. Merk je dat je het grootste aantal reserveringen nog zelf manueel ingeeft? Dat betekent dat je nog veel reserveringen aanvaardt per telefoon of per e-mail. Jouw ultieme doel? Zoveel mogelijk reserveringen online binnenkrijgen. Zo bespaar jij jezelf veel werk! Volg deze 4 tips en vergroot nu je bereik!

  1. Laat je reserveringsmodule opvallen

Wanneer mensen naar je website surfen, moeten ze meteen zien dat online reserveren een mogelijkheid is. Studies tonen aan dat een reserveringsknop bovenaan de website het meeste opvalt. Plaats dus een directe link naar je reserveringsmodule in de header van je website of zorg voor een pop-up aan de zijkant van je homepage. Zorg ervoor dat je klanten niet eindeloos moeten zoeken.

  1. Stel je antwoordapparaat in

Wil je op een snelle manier veel klanten duidelijk maken dat ze best reserveren via de website? Spreek dan een nieuwe boodschap in op je antwoordapparaat. We helpen je alvast op weg met een voorbeeld: “Welkom bij Restaurant Resengo. Voor online reserveringen kan je 24/7 terecht op onze website www.resengo.com. Een andere vraag of opmerking? Gelieve ons terug te bellen tijdens de openingsuren.”

  1. Zorg voor een duidelijke vermelding op sociale media

Grijp elke kans om je online reserveringsmodule in de kijker te zetten. Is het binnenkort Kerstmis, Valentijn of Moederdag? Maak dan een mooie post op Facebook of Instagram, met een link naar de reserveringsmodule op je website. Inspiratie nodig? Je kan klanten vast wel overtuigen met de volgende argumenten:

  • Online reserveren is 24/7 mogelijk.
  • Klanten kunnen zelf de realtime beschikbaarheid bekijken.
  • Wanneer men online reserveert, krijgt men een onmiddellijke bevestiging toegestuurd per e-mail
  1. Pas je communicatie aan

Dat online reserveren mogelijk is bij jouw zaak, kan je vermelden in al je communicatie. Plaats bijvoorbeeld een kleine boodschap onderaan je nieuwsbrieven, vermeld het op je menukaart of laat nieuwe visitekaartjes drukken. Je zou de blijde boodschap zelfs kunnen verkondigen onderaan de rekening.

Begin met beter dan ooit klantgegevens bij te houden en te analyseren door nu te beginnen met Resengo!

Gerelateerde verhalen

Customer experience verbeteren aan de hand van data?
Customer experience verbeteren aan de hand van data?
Lees het verhaal
Resengo - Klantendata
Klantengegevens zijn goud waard
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden