Terug naar stories

Customer experience verbeteren aan de hand van data?

Resengo Logo Circle
Resengo team
Customer experience verbeteren aan de hand van data?

Resengo en Hogeschool Odisee sloegen handen in mekaar om klantbeleving verhogen

In een wereld waarin steeds meer processen geautomatiseerd worden, merken klanten dat zij voortdurend bulk mails ontvangen. En dat terwijl de klant juist zo veel waarde hecht aan persoonlijke benaderingen. Klantbeleving verhogen oftewel customer experience verbeteren kan je doen door efficiënt gebruik te maken van de data die jij van je gasten hebt. Klantbeleving verhogen aan de hand van data is dé manier om klanten te binden aan jouw merk. 

Enkel en alleen een beroep doen op eigen intuïtie en ervaring om hieraan te voldoen is niet langer voldoende. Customer experience verbeteren door gebruik van data, heeft in verschillende sectoren al een positieve invloed gehad op het succes van bedrijven. Zo speelt data ook in de horecasector een belangrijke rol in het verhogen van de klantbeleving. Naast dat data een grotere rol is gaan spelen, zijn de gegevens gelukkig ook steeds toegankelijker geworden. 

Hogeschool Odisee heeft gewerkt aan een onderzoeksproject dat als doel had horecaondernemers te laten zien op welke manier zij data kunnen inzetten om die gepersonaliseerde customer experience te verwezenlijken. Met als hoofddoel het optimaliseren en customer experience verbeteren om op die manier gasten te laten terugkeren. 

Bij Resengo zijn we trotse partner van Hogeschool Odisee tijdens dit project. Samen keken we graag naar nieuwe mogelijkheden om de klantbeleving verhogen mogelijk te maken. Dat deden we niet door alleen maar theorie aan te reiken, maar juist door middel van succesvolle voorbeeldcases. Die cases lieten goed zien welke data een grote rol spelen bij de verhoging van klantbeleving, hoe je deze data kunt verzamelen en vooral ook welke acties je hiermee kunt ondernemen. 

Zou je graag meer informatie willen ontvangen omtrent ons onderzoek naar customer experience verbeteren? Neem dan contact op met Katja Verbeeck of Saskia Vanden Eede van Hogeschool Odisee.

 

Gerelateerde verhalen

Resengo - Klantendata
Klantengegevens zijn goud waard
Lees het verhaal
Happy customers herken je zo!\n
Happy customers herken je zo!
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden