Terug naar stories

De checklist voor een kindvriendelijk restaurant

Resengo Logo Circle
Resengo team
De checklist voor een kindvriendelijke restaurant

Kindvriendelijke restaurants vinden is een ware zoektocht. Er zijn heel wat mensen die op zoek zijn naar leuke plekjes waar ze hun kinderen mee naartoe kunnen nemen. Het zal dus geen verrassing zijn dat je meer gasten naar je zaak lokt als je restaurant kinderen met open armen ontvangt. En daar hoef je niet al te veel werk in te steken! Wil je weten hoe je gezinnen naar jouw zaak lokt? Gebruik dan onze checklist voor het ultieme kindvriendelijk restaurant.

 

Kindvriendelijke ervaring

In je restaurant kinderen betrekken bij de restaurantervaring is een van de belangrijkste factoren voor een kindvriendelijk restaurant.Dat blijkt uit een studie van Oxford University. Ouders appreciëren het namelijk wanneer het horecapersoneel extra vriendelijk is tegen hun kroost. Hoe je dit kan doen? Begroet niet enkel de ouders, maar ook de kinderen. Vraag ook eens aan het kind wat hij of zij graag zou eten, vooraleer je naar de ouders kijkt. Bedien in je restaurant kinderen ook als eerste. Zo hebben zij snel iets om zich mee bezig te houden en is er minder kans op verveling.

 

Ideale openingsuren voor kinderen

De meeste gezinnen hebben niet de wens om tot laat in de avond in jouw zaak te vertoeven. Zij komen liefst bij jou eten gedurende de dag of in de vroege avond. Uit de studie van Oxford University blijkt dat kindervriendelijke restaurant hun omzet erg zien stijgen wanneer zij overdag geopend zijn. Daarom loont het om nog eens na te denken over je openingsuren. Probeer deze te optimaliseren door ook een lunch of brunch te voorzien. En zorg ervoor dat vroeg geboekte tafels ook een tweede keer op de avond gereserveerd kunnen worden. Een online reserveringssysteem zoals Resengo Tafels helpt je hierbij.

 

Kleine porties en kindvriendelijk eten

Het voorzien van kindvriendelijk eten met een kindermenu is heel erg handig, maar niet noodzakelijk. Ouders vinden het steeds belangrijker dat hun kinderen gezond en kwaliteitsvol voedsel eten. Daarom laat je de gefrituurde kindergerechten best achterwege. Maak het daarentegen mogelijk om een aantal menu-items voor volwassenen ook in halve porties te krijgen. Kies je er toch voor om kindvriendelijk eten via een kindermenukaart te voorzien? Vul deze dan met gezonde en verrassende gerechten die elk kinderhartje begeert. 

 

Kinderstoelen

Geef gezinnen een rustige plek in het restaurant, zodat ouders zich op hun gemak voelen en andere gasten minder gestoord worden. Zet de kinderstoel alvast klaar en zorg dat er een ruime doorgang is voor een eventuele buggy. Natuurlijk kan je zulke voorbereidingen pas treffen als je op voorhand weet dat er een familie jouw zaak zal bezoeken. Daarom is het handig om al tijdens de reservering te vragen of er kinderen aanwezig zullen zijn. Vraag het aan de telefoon, of via een online reserveringsmodule zoals Resengo.

 

Speelopties

Kinderen vinden het altijd fijn om enkele speelopties te hebben, maar ouders begrijpen het écht wel als je niet de plaats of het budget hebt om een heuse speeltuin te voorzien. Zorg ervoor dat je op z’n minst een stapeltje papier en een doosje potloden op voorraad hebt. Daar zijn kinderen echt wel even zoet mee!

 

Filters op reserveringswebsites

Reserveringswebsites zoals Resengo.com of TripAdvisor bieden de mogelijkheid aan klanten om zoekresultaten te filteren. Gezinnen die uit eten gaan, zullen vast en zeker op zoek gaan naar kindvriendelijke restaurants. Daarom is het belangrijk om steeds alle filters te activeren die geschikt zijn voor jouw zaak. Is jouw restaurant beschikbaar op een dergelijke online reserveringssite? Vraag hen dan zeker naar de mogelijkheden!

 

Goede marketing

Misschien is jouw restaurant al kindvriendelijker dan je denkt. Staan er bijvoorbeeld altijd pannenkoeken op de menukaart? Of heb jij een groot terras of een mooie tuin die afgeschermd kan worden van de straatkant? Communiceer dit dan duidelijk op sociale media, in je nieuwsbrief of gewoon mondeling aan je gasten. Zo weet elk gezin tenminste dat het bij jou terecht kan!

Wil je een overzicht van de kindvriendelijke restaurants in jouw buurt? Neem dan eens een kijkje op Resengo.com. Zorg er daarnaast ook voor dat je Resengo bedrijfsprofiel up to date is en je aanduidt dat je restaurant kindvriendelijk is. Je leest hier hoe je nieuwe klanten klanten kan aantrekken met je Resengo bedrijfsprofiel.

 

Gerelateerde verhalen

Resengo Widget
Bespaar meer tijd met onze nieuwe booking widget!
Lees het verhaal
Wijnkaart maken voor je restaurant
Wijnkaart maken voor je restaurant
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden