Terug naar stories

De horeca comeback: welke stappen kan jij als horeca-uitbater ondernemen?

Resengo Logo Circle
Resengo team
De horeca comeback: welke stappen kan jij als horeca-uitbater ondernemen?

De horeca lockdown is een doorn in het oog geweest van veel uitbaters sinds de komst van het coronavirus. Nochtans werden er veel creatieve oplossingen gezocht om toch nog een mooie omzet te genereren tijdens die horeca lockdown. De oplossingen die de uitbater in tussentijd kon ondernemen, hebben we in een eenvoudig stappenplan gegoten. Dit stappenplan kan nog steeds gebruikt worden als er opnieuw een coronavariant zou opduiken bij de heropening horeca. Volg de onderstaande stappen en de horeca comeback heeft geen geheimen meer voor jou als horeca-uitbater. 

 

1. Blokkeer online reserveringsmogelijkheden

Schakel tijdig alle online reserveringsmogelijkheden uit bij een eventuele horeca lockdown. Het nieuws van de horeca lockdown is ondertussen alom bekend, maar het is best mogelijk dat klanten niet goed op de hoogte zijn van de nieuwe maatregelen of tot wanneer deze gelden en alsnog proberen te reserveren. Niets lijkt ons zo vervelend om tijdens de horeca lockdown nieuwe reserveringen te annuleren.

 

2. Contacteer klanten met bestaande reserveringen

Vergeet niet om je klanten met bestaande reserveringen nog even op de hoogte te brengen per mail. Zeg hen dat hun reservering door de tijdelijke sluiting van je zaak geannuleerd werd en je hen zal laten weten wanneer ze opnieuw kunnen reserveren. Je klanten zullen dit zeker waarderen.

Ben je gestart met takeout & delivery? Probeer dan de bestaande reserveringen om te zetten naar een takeout- of deliverybestelling.

 

3. Publiceer een melding op je website en social media

Neem ook even de tijd om je website bezoekers en volgers op social media te informeren. Ook zij blijven graag op de hoogte van hun favoriete zaak en zullen regelmatig gaan kijken wanneer jullie beslissen om weer open te gaan. Zodra de maatregelen het weer toelaten, is het misschien wel een idee om de heropening van je horecazaak aan te kondigen met een countdown.

 

4. Start met takeout & delivery

Een andere stap die je zeker moet overwegen is om over te schakelen op take away & delivery. Je geeft je klanten niet alleen de mogelijkheid om ook thuis je keuken te beleven, maar zet ook in op een service waarmee je tijdens de horeca lockdown inkomsten blijft genereren.

Met de Resengo afhaal- en deliverymodule vink je dit puntje op deze checklist zo af! Ons geoptimaliseerd takeout & deliverysysteem bezorgt je tijdens de horeca lockdown in ieder geval meer bestellingen en minder zorgen. Je leest er hier meer over.

 

5. Start met de verkoop van cadeaubonnen

Ondanks alle onzekerheden, staat het leven niet stil. De coronaperiode brengt ons niet bepaald in een feeststemming, maar er is altijd wel een reden om een geschenkje of kleine attentie te geven. 

Als horecaondernemer speel je daar heel gemakkelijk op in met de verkoop van cadeaubonnen. Eveneens een ideale manier om in tijden van de horeca lockdown je omzet te boosten. De mogelijkheden met de Resengo cadeaubonnenmodule zijn bovendien eindeloos en de opbrengsten zijn zeker en direct. Je leest er hier meer over.

 

6. Neem de tijd om te broeden op nieuwe ideeën 

Als je in horeca lockdown zit, heb je ineens veel tijd om na te denken bij de heropening horeca. Spendeer die tijd om te broeden op nieuwe ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe menu die je jouw klanten bij de heropening van je zaak presenteert via een digitale tafelkaart. Of verfris de look van je website met de handige en gebruiksvriendelijke Resengo-widget.

 

Gerelateerde verhalen

Resengo - Tafelplan gekoppeld aan je kassasysteem
Kassasysteem horeca: koppel je online reserveringen
Lees het verhaal
Resengo - Restaurants en horecazaken krijgen iedere dag te maken met no-shows.
Regelmatig no-shows in je restaurant? Zo pak je dat aan!
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden