Terug naar stories

Last-minute tafels promoten? Zo zorg je voor een volle service

Resengo - Promoot last-minute tafels in je restaurant online

We kennen het ondertussen allemaal: klanten reserveren minder snel, annuleren vaak een tafel of het restaurant kampt met no-shows. In een reeks blogposts leggen we je haarfijn uit hoe je dit kan voorkomen, maar ook hoe je mits strak gebruik van de daarvoor ontworpen Resengo-tools je tafelcapaciteit kan maximaliseren.

Het overkomt elke zaak wel eens: een tafel blijft maar leeg staan, of werd wel gereserveerd maar komt om de een of andere reden op het laatste nippertje toch weer vrij te staan. 
De perfecte manier om dit soort tafels alsnog opgevuld te krijgen, is door ze als exclusieve last-minute aan te bieden.

In dit artikel hebben we het dan ook over het managen van last-minutes: populairder dan ooit, maar hoe gaan we er slim mee om?

 

Last minutes aanbieden, maar toch exclusief blijven

Wanneer je als horeca-uitbater iedere dag meerdere last minute-tafels aanbiedt, zullen je gasten al snel het idee krijgen dat je je tafels niet verkocht krijgt of dat je wanhopig bent. 

Daarom bied je best niet al je vrije tafels op het laatste moment aan, maar ga je beter voor meer exclusiviteit. Je kunt bijvoorbeeld de aangename gastbeleving van je last minute tafels versterken met bijzondere regels en extraatjes, zoals: een gratis drankje of een korting.

 

Hou je reserveringskanaal zo lang mogelijk open

Niet iedere vrije tafel is een last-minute tafel. Hou het grote deel van je vrije tafels beschikbaar via verschillende boekingskanalen. Een tafel die ‘s ochtends nog niet geboekt werd, kan doorheen de dag nog ingevuld worden. 

Veel van je gasten beslissen trouwens pas in de loop van de dag dat ze ‘s avonds uit willen gaan eten en komen spontaan binnen. 

Sluit dus niet te vroeg je boekingskanalen en laat je gasten ook tijdens de dag zelf nog reserveren.

 

Automatisch last minute-tafels genereren en promoten

Iedere vrije tafel manueel als last-minute aanduiden en promoten? Daar heeft niemand tijd voor!

Gelukkig kan je binnen je Resengo admin heel wat instellingen kiezen waardoor je zelf geen tijd hoeft te steken in deze actie.

Zo stel je bijvoorbeeld makkelijk regels in zoals:

  1. Als deze tafel 24u voor de service niet geboekt is
  2. Genereer je een last minute-aanbieding voor deze tafel
  3. Voegt het systeem automatisch een gratis aperitief toe aan de tafel
  4. En post je de aanbieding op Yeat en Facebook

Zonder dat je zelf iedere keer deze handelingen moet uitvoeren, verschijnt jouw tafeltje met een passende promotie op diverse online kanalen. Zo werkt marketing simpel voor jou in plaats van dat jij veel moet doen voor je marketing!

 

Last minutes promoten: dit zijn de topkanalen

Een last-minute tafel aanbieden in je restaurant is één ding. Maar hoe zorg je ervoor dat zo veel mogelijk mensen je aanbod te zien krijgen? 

Wel, wanneer je de last-minute feature van Resengo gebruikt, kan je gratis en automatisch je aanbieding posten op verschillende kanalen. 

Zo verschijnt je tafel in onze aparte last-minutes sectie op wwc.resengo.com, waar je vrije tafel mooi geadverteerd wordt voor last-minute fijnproevers!

Waar post ik best mijn last-minutes?

Last-minutes die gegenereerd worden in Resengo, of die je manueel hebt ingesteld, kunnen GRATIS doorgepost worden naar:

Je kiest zelf de kanalen en promotiemiddelen in je Resengo Admin die je wil!

 

Kijk uit voor de kortingjagers

Als horeca-uitbater is het verleidelijk om een korting op je last-minute tafels te plakken. Zo heb je uiteindelijk wél meer kans om dat tafels alsnog verkocht te krijgen. 

Op lange termijn is dat helaas een minder goed idee. Zo zijn er heel wat soldenjagers wanneer het over kortingen bij een diner gaat. Je trekt hiermee de aandacht van speurders die constant op zoek gaan naar restaurants waar ze een last minute-korting krijgen, want dat is een publiek waar je niet zo veel aan hebt.

Een betere oplossing om toch tegemoet te komen aan je gasten? Geef hen een aperitief drankje of een dessertje cadeau bij een last-minute reservatie.

 

Digitalisering is key

We weten dat een gedrukte gastenlijst ingeburgerd is in de horecasector. Je streept de namen door wanneer ze langs geweest zijn en iedereen raadpleegt de lijst wanneer nodig.

Maar diezelfde afgedrukte lijst zorgt er dan weer voor dat je minder flexibel bent om last-minutes in te plannen. Ontvang je gasten niet met een kruisje op je lijst, maar geef hun aanwezigheid aan in je Resengo reserveringssysteem.

Alleen zo kan je alle gegevens up to date houden en processen automatiseren, zoals last-minutes, promoties, voorschotten en andere marketingacties.

Bovendien heb je met een slim reserveringssysteem als Resengo meteen een visueel overzicht van je tafelplanning.

Ontdek al onze oplossingen tegen no-shows

Bied je klanten een service en beleving waar ze voor terug willen komen!

Geef je klanten een service en beleving waar ze verliefd op worden… En nog een beetje extra! Onze tools maken klantenservice makkelijk, van online reserveringssysteem tot reviews, marketing, communicatie en nog veel meer!

Gerelateerde verhalen

koppel bekijkt samen restaurants in hun buurt op de website van Resengo
Een voorschot vragen bij reservering: doen of niet?
Lees het verhaal
Resengo - Hoe ga jij om met laattijdige annuleringen in je restaurant?
Hoe ga jij om met laattijdige annulaties?
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden