Terug naar stories

Horeca klachten behandelen doe je zo met Resengo

Horeca klachten behandelen doe je zo met Resengo

Geef toe, we hebben allemaal wel eens een uiting van ongenoegen iets té snel verstuurd of ontvangen. Als restaurant krijg je niet graag een boze mail in je mailbox. Het is daarom interessant om enkele stappen te zetten om enkel maar positieve reacties te krijgen van je gasten.

Eén belangrijke tip daarvan, is reageren op mails van ontevreden gasten. Lees hieronder verder om meer tips te ontdekken om die uiting van ongenoegen van je gasten te slim af te zijn. Je krijgt gegarandeerd achteraf een positieve reactie en zo kan je je gast opnieuw voor jou winnen.

 

1. Controleer regelmatig je Resengo Inbox en geef feedback mail

Niets is zo vervelend als lang op een reactie moeten wachten nadat je een boze mail gestuurd hebt. De emoties van een ontevreden gast kunnen soms snel en hoog oplopen. Maak er daarom een gewoonte van om je Resengo Inbox op vastgelegde tijdstippen te controleren. Zo zie je meteen de boze mail en kan je snel reageren op mail.

 

2. Luister naar je gast zijn ongenoegen

Zet een eerste stap in de goede richting en luister naar het negatieve bericht of lees de boze mail van je gast. Het is dan ook uit den boze om niets van je te laten horen. Je gast gaat zich niet gehoord voelen en mogelijks geneigd zijn om geen stap meer in je zaak te zetten.

 

3. Bedank en bied je excuses aan

Bedank je gast voor de melding van het negatieve bericht en bied je excuses aan via een korte en oprechte mail waarin je gast zich gehoord en begrepen voelt. Laat hem misschien nog even nalezen door een collega vooraleer je op ‘verzenden’ klikt.

 

4. Bied een oplossing aan

Je gast wil graag dat er een oplossing aangereikt wordt. Je kunt bijvoorbeeld zelf je gast verrassen met een aperitief van het huis of een éénmalige korting aanbieden bij de volgende sportsessie. Het kan uiteraard ook zijn dat je zelf niet meteen weet hoe je een bepaalde situatie kan oplossen om je gast tevreden te stellen. Kaats daarom ook eens de vraag terug en vraag je gast wat volgens hem de beste oplossing is. Zo voelt de ontevreden gast zich gehoord en kunnen jullie samen naar een geschikte oplossing zoeken.

 

5. Leer uit een boze mail

Zowel positieve als negatieve berichten zijn waardevol voor je zaak. Aanvaard elke boze mail als een opportuniteit om te groeien, te veranderen en te verbeteren. Kreeg je bijvoorbeeld de opmerking dat de muziek erg luid stond in je zaak, dan hou je daar best rekening mee en zet je volgende keer de volumeknop wat lager. Je stond er misschien niet meteen bij stil dat deze uiting van ongenoegen een boze mail tot effect had. Door te luisteren en te reageren op mail zal je er later gegarandeerd de vruchten van afwerpen.

Gerelateerde verhalen

Resengo beheer je inbox - een dame met koffie bekijkt haar inbox op haar laptop.
Mailbox openen en beheren als een pro
Lees het verhaal
E-mail marketing strategie opzetten voor je zaak
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden