Terug naar stories

Wil je meer weten over Resengo en ‘Reserveren via Google’?

Resengo - Reserveren via Google

Google is een van de populairste zoekmachines ter wereld. Wanneer (potentiële) gasten op zoek gaan naar een leuke plek om te gaan eten, zullen ze vaak via Google hun poging wagen. Google heeft het daarom mogelijk gemaakt om aan je Google bedrijfspagina een knop toe te voegen via dewelke gasten rechtstreeks kunnen reserveren in jouw zaak. Ze hoeven dus niet eerst langs je website of socialmediakanalen te gaan om een reservering te maken.

 

Hoe kan je ‘Reserveren via Google’ activeren?

Het gebruik van de Resengo-module is volledig gratis (tenzij je gebruikmaakt van Tafels Lite). Het enige wat je moet doen, is je Google bedrijfspagina koppelen met Resengo.

Heb je nog geen Google bedrijfspagina? Klik dan via deze link op ‘Nu beheren’ en volg de stappen op je scherm.

Zodra je een Google bedrijfspagina hebt, kan je een koppeling activeren in je Channel Manager via Beheer – Partners – Channels. Daar verschijnt de reserveringsknop automatisch op jouw Google bedrijfspagina. Staat er in jouw Channel Manager al een groen vinkje achter ‘Reserveren via Google’? Dan is de koppeling al geactiveerd.

 

Welke return heeft reserveren via Google voor je zaak?

  • Nieuwe klanten

De activatie van ‘Reserveren via Google’ binnen de Resengo-omgeving zorgt voor tevreden gasten. Ze kunnen in een handomdraai reserveren via het kanaal dat zij verkiezen. Bovendien trek je langs die weg nieuwe klanten aan die je zaak nog niet kenden. Zonder dat je extra korting of marketinginspanningen moet voorzien.
 

  • Administratieve verwerking van je Google reserveringen

Daarnaast helpt ‘Reserveren via Google’ jou bij de administratieve verwerking van je reserveringen. Alle Google reserveringen worden gesynchroniseerd binnen jouw Resengo-omgeving. De gastgegevens van wie de reservering plaatst, worden automatisch uit zijn of haar Google-profiel opgehaald of kunnen handmatig worden ingegeven. Daarmee zijn dubbele boekingen of verkeerde gegevens voltooid verleden tijd.
 

  • Geen extra reserveringen

Er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden wanneer je gebruik wil maken van ‘Reserveren via Google’. Zo zorgt deze (snellere) manier van reserveren niet voor extra reserveringen voor jouw zaak. De koppeling moet eerder gezien worden als een extensie die gelijktijdig naast je Resengo gebruikt kan worden. ‘Reserveren via Google’ kan niet gebruikt worden zonder reserveringsmanager.
 

  • Refresh om de 24 uur

Verder kan deze toepassing nadelige gevolgen hebben omdat wijzigingen in de beschikbaarheid van jouw tafels op dit ogenblik niet meteen (maar pas om de 24 uur) worden aangepast in de knop van ‘Reserveren via Google’. Dat kan ervoor zorgen dat een bepaald uur in Google niet vrij is, terwijl het in Resengo wel beschikbaar is door bijvoorbeeld een lastminute annulatie.
 

  • Vereenvoudigde extensie

Ten slotte vallen er functionaliteiten weg wanneer klanten reserveren via de Reserveren-via-Googleknop. Voorbeelden hiervan zijn de aankoop van cadeaubonnen, het vrijgeven van last minutes, vragen van voorschotten en kredietkaartgaranties, de vrije keuze van tafels en een tafelzone, het plaatsen van opmerkingen en meer. Het gaat hier dus om een vereenvoudigde extensie van online reserveren.

Gerelateerde verhalen

De annuleringsvoorwaarden en voorschotten van jouw restaurant bepalen met Resengo
Telefonisch reserveren met onze Restofoon 2.0
Lees het verhaal
Afbeelding van een terras als onderdeel van het artikel \\\'6 tips voor het perfecte Resengo terrasplan\\\' van Resengo. Leer hoe je met onze tips het ideale terras kunt creëren voor je horecabedrijf.
6 tips voor het perfecte Resengo terrasplan
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden