Terug naar stories

De perfecte cadeaubon maak je zo

Resengo - De perfecte cadeaubon

Maak een template cadeaubon en voeg ze toe in je Resengo Cadeaubonnenshop.

Gebruik een template cadeaubon

Je kan opteren voor een standaard cadeaubon waarbij je een sfeerbeeld en je logo instelt bij je company settings. Als je liever unieke cadeaubonnen presenteert, is het uiterst belangrijk om rekening te houden met het A4-formaat van je bon om een digitale cadeaubon aan te leveren. Voeg aan je digitale template cadeaubon de onderstaande items toe met nodige witruimte die achteraf door het systeem automatisch worden aangevuld.

Foto en logo van je zaak

Als je de standaard cadeaubon verkiest, hou er rekening mee dat je een foto neemt met een collage verschillende gerechten i.p.v. één gecentreerd gerecht of kies een sfeerbeeld van je zaak. Het logo zal daarover geplaatst worden dus je laadt best je logo op zonder achtergrond. Of om het in digitale taal te zeggen, een png-bestand. Wil je zelf een template van een cadeaubon ontwerpen, kies dan een in het oog springende foto van je zaak of hou het sober zonder al te veel toeters en bellen. Hou er rekening mee dat je gast de cadeaubon van je restaurant zelf print dus voorzie voldoende witruimte. De foto hoeft niet over de volledige A4-pagina te staan.

Bedrag en/of omschrijving

Maak de cadeaubon van je restaurant concreet door er een bedrag en/of omschrijving aan toe te voegen. De persoon aan wie je de cadeaubon geeft, wil natuurlijk weten wat de inhoud van cadeaubon is. Dat kan bijvoorbeeld een bon zijn van 100 euro voor je restaurant of eentje met een waarde van een wellnessarrangement met een glaasje cava.

Cadeaubonnummer

Het cadeaubonnummer is een uniek nummer dat automatisch door je Resengo-omgeving aangemaakt wordt. Hou hier in je cadeaubon template dus zeker een plaatsje voor vrij. Dat nummer is belangrijk om je administratie on point en overzichtelijk te houden.

Verificatiecode

De verificatiecode is een code die bestaat uit 6 letters die je gast dient in te geven bij een online reservering met de cadeaubon van je restaurant. Op die manier voorkomen we dat er zomaar nummers worden ingegeven. Die code wordt net als de cadeaubonnummer automatisch in je Resengo-omgeving aangemaakt.

Vervaldatum

De vervaldatum wordt automatisch ingesteld op een geldigheid van 1 jaar na datum aankoop van cadeaubon van je restaurant. Als je dat wil wijzigen, kan dat.

Geschonken door

Voorzie in de template van je cadeaubon ook voldoende ruimte om de naam van de gulle schenker van de cadeaubon te plaatsen.

Enkele voorbeelden van concullega’s

Laat je inspireren door enkele templates van een cadeaubon van jouw collega-uitbaters.

Gerelateerde verhalen

Resengo - Online Cadeaubonnen
7 onmisbare tips om je cadeaubonnen online te promoten
Lees het verhaal
Resengo - Cadeau onder de kerstboom
Deze cadeaubonnen willen jouw gasten onder de kerstboom
Lees het verhaal

© 2022 – Resengo, alle rechten voorbehouden