Tips & Tricks

Zei er iemand promoties?

Wie houdt er nu niet van een leuk extraatje of een korting bij een bestelling of een bezoekje aan een horeca- of wellnesszaak? Met een niet te missen promotie trek je de aandacht van nieuwe gasten of spreek je trouwe gasten opnieuw aan.

Maak van onpopulaire momenten populaire momenten

Je hebt in je zaak altijd wel uren die minder populair zijn bij je gasten. Probeer die lege plekjes op te vullen met een aanbieding die ze niet links kunnen laten liggen. Wat dacht je van een vroegboekkorting of een aperitiefje van het huis om rustige uren te promoten. Je bereikt zo nieuwe gasten of je herinnert je bestaande gasten eraan dat je de moeite waard bent om nog eens een bezoekje te brengen.

Experimenteer met verschillende soorten promoties

Met Resengo maak je heel makkelijke nieuwe promoties aan. Je kan bij Resengo verschillende soorten promoties aanmaken waarbij je meer kans maakt om bezoekers naar je zaak te trekken op jouw manier. Wees creatief en experimenteer met promoties die uniek zijn voor je zaak.

  • Zorg voor een origineel extraatje

Je kan een extraatje aanbieden zoals een glaasje bubbels met aperitiefhapjes bij aankomst in je zaak. Of je kan (potentiële) gasten overtuigen met een cadeautje dat ze achteraf krijgen na het bezoek aan je zaak. Zo geef je hen bijvoorbeeld een wellnesspakket zodat ze thuis hun eigen spa-ervaring kunnen (her)beleven.

  • Geef interessante kortingen

Korting is de meest voor de hand liggende vorm van een promotie. Je geeft op een arrangement of een take-awaybestelling een tijdelijke korting wat je potentiële gast kan triggeren om in te gaan op je promotie. Of voor de vroege vogels, kan je een vroegboekkorting aanbieden die (potentiële) gasten over de streep trekt om de korting te verzilveren.

Lees hier hoe je een promotie instelt voor je Tafels module
Lees hier hoe je een promotie instelt voor je Agenda module

Hou controle over je promoties

Bij Resengo heb je alle tools voorhanden om volledig overzicht en controle te houden over je promoties op elk moment. Zo kan je bijvoorbeeld zelf bepalen hoe lang de promotie loopt, hoeveel mensen maximaal van de aanbieding kunnen genieten (per shift), op welke kanalen je de promoties publiek stelt, …

Plan bijvoorbeeld drie weken voor je promotie een vroegboekkorting van 50 euro op je wildmenu, enkel voor de vijf eerste online reserveringen op Facebook .

Lees hier hoe je de controle kan houden over je promoties voor je Tafels module
Lees hier hoe je de controle kan houden over je promoties voor je Agenda module

Communiceer je promoties

Je kan dan wel een promotie aangemaakt hebben. Het is zeker zo belangrijk om die snel te communiceren via de diverse kanalen en zo (potentiële) gasten aan te moedigen in te gaan op je promoties. Maak je promoties niet alleen via de Resengo Widget kenbaar, maar zet ook in op nieuwsbrieven en maak een originele post voor je Facebook- en Instagrampagina waarbij je een link legt naar je unieke promoties via share a link.

Promoties instellen, waar wacht je nog op?

Stel vandaag nog je promoties in via je Resengo-omgeving, communiceer ze en geef je bezetting en omzet een boost!

Activeer nu je promoties in je Resengo-omgeving!

Volg hier onze gratis online trainingen

CAROLINE SCHEERS
Editor

 

Ook interessant

 

Resengo