Tips & Tricks

Mooie foto’s scoren op jouw sociale media

Met kwalitatieve en mooie foto’s op je sociale media kan je meer klanten aantrekken om je zaak een bezoek te brengen. Resengo geeft je enkele creatieve, maar simpele voorbeelden om nieuwe klanten aantrekken mogelijk te maken.

Socialemediakanalen zoals Instagram en Facebook zijn erg visueel. Naast de tekst en inhoud moeten de afbeeldingen die je op sociale media deelt, minstens zo sterk zijn. Mooie foto’s geven immers een bepaald beeld van je producten, zaak en/of diensten. Het is dan ook belangrijk om met mooie foto’s, op je socialemediakanalen vast te leggen wat jouw restaurant en concept uniek maakt. Meer en nieuwe klanten aantrekken doe je zo.

Hoe meer klanten aantrekken met mooie foto’s

Er zijn heel wat zaken die nieuwe klanten aantrekken door mooie foto’s van hun zaak te maken en publiceren op hun website en socialmediakanalen. Hieronder vind je een aantal inspirerende voorbeelden. Let ook op het aantal “vind ik leuk” rechtsonder elk foto. Elke “like” betekent visibiliteit bij mensen die jou misschien nog niet volgen.

Klanten en bezoekers

Eerst en vooral mooie foto’s van tevreden klanten en bezoekers scoren goed. Mensen kijken namelijk graag naar anderen. Daarnaast bevestig je zo het beeld dat een bezoeker van jouw zaak altijd met de glimlach naar buiten loopt.

Foto van @sanderthje voor Yoghurt Barn

Tip: Zorg ervoor dat klanten mooie foto’s van in jouw zaak op hun socialemediakanalen delen voor extra visibiliteit. Je kan hen motiveren om berichten, foto’s en reviews te delen door dit gewoonweg te vragen, de drempel te verlagen door gratis wifi aan te bieden, zelf actief te zijn op sociale media, je interieur aantrekkelijk te maken zodat mensen deze willen fotograferen, enzovoort.

Eten en drinken

Met culinaire fotografie, m.a.w. mooie foto’s maken van gerechten of ingrediënten, zorg je dat mensen zin krijgen om bij jou te komen eten en/of drinken. Smakelijke afbeeldingen geven hen immers zin in wat ze op deze beelden zien. Het is trouwens ook de perfecte manier om je servies of logo te tonen aan de buitenwereld.

Foto van Watertuin Spijkenisse

Tip: Wanneer er groente of fruit op je foto staat, vernevel deze dan met water. Dat oogt namelijk extra vers. Verder is het een goed idee om je vlees- en pastagerechten in te smeren met (een heel klein beetje) bakolie, want bij het afkoelen verliezen deze vaak hun glans.

Het interieur en exterieur

Consumenten die nog nooit in je zaak kwamen, zijn vaak nieuwsgierig naar hoe het interieur en exterieur van je zaak eruitziet. Ze zijn namelijk op zoek naar een bepaalde sfeer of setting voor hun volgende restaurantbezoek. Je kan die nieuwe klanten aantrekken door bijvoorbeeld een tipje van de sluier op te lichten. Probeer dus eens mooie foto’s te maken van je tafels, keuken, terras en die dan te posten. Hiermee kunnen ze dan een eerste indruk vormen en zal de barrière om binnen te stappen voor velen afnemen.

 

Foto Pieter D’Hoop voor Restaurant Willem Hiele

Tip: Wist je dat het interieur van jouw zaak bepalend is voor de beleving van je gasten en dus een belangrijk verlengstuk is van je merkimago?

Het personeel

Foto’s van je team tonen de menselijke kant van je zaak. Je kan meer klanten aantrekken door je zaak een gezicht te geven en je personeel in de kijker te zetten. Het zorgt er eveneens voor dat klanten meteen een herkenbaar gezicht zien wanneer ze overtuigd zijn geraakt en een bezoekje aan je zaak brengen. Mooie foto’s maken van je chef(s) om ze in the spotlight te zetten, werkt ook. Klanten zien ze vaak niet, maar willen toch een gezicht kunnen plakken op de persoon die hen met heerlijke gerechten verblijdt. Zo creëer je ook visibiliteit en vergroot je het vertrouwen in je zaak en diensten.

Tip: Vraag steeds toestemming aan je personeel om een foto van hen online te plaatsen want niet iedereen vindt dit even fijn. Daarnaast is het een goed idee om ook je medewerkers aan te zetten om actief je sociale media te verspreiden.

Leverancier(s)

Steeds meer mensen willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt. Informeer je gasten via je socialemediakanalen door bepaalde leveranciers en/of producten in de schijnwerpers te zetten met een leuk of uniek achtergrondverhaal. Deel bijvoorbeeld een mooie foto van de boer die voor jouw verse groenten zorgt of van de bakker waar jij je brood aankoopt.

Hoe meer klanten aantrekken naar je zaak? Het is belangrijk om je zaak een gezicht te geven door mooie foto’s te maken en te delen op je socialmediakanalen. 

Nog geen Resengo-klant?
Ben jij nog geen klant bij Resengo maar klinkt Resengo als de ideale partner om meer reserveringen binnen te halen? Ga vandaag nog aan de slag met Resengo.

Word nu klant bij Resengo

 

Reeds klant bij Resengo?
Ben jij al klant bij Resengo, maar wil je graag weten hoe je die mooie foto’s kan inzetten bij je last minutes of special events via je Resengo Widget? Ons supportteam geeft een antwoord op je vragen.

Neem contact op met ons support team

CHARLOTTE PRYOR
Editor

Ook interessant

Resengo