Tips & Tricks

6 tips om meer cadeaubonnen te verkopen

Heel wat zaken winnen extra omzet aan de verkoop van cadeaubonnen. Toch blijven er een aantal op hun honger zitten. Dankzij je Resengo Cadeaubonnenshop en onze 6 tips haal jij alvast meer uit de verkoop van je cadeaubonnen.

Cadeaubonnen zijn het middel bij uitstek om zonder al te veel moeite je omzet te verhogen. Toch zijn er heel wat zaken die er niet meteen de vruchten van plukken. De oorzaak is vaak dat gasten niet op de hoogte zijn van de (online) cadeaubonnen die ze aanbieden. Zit jij met hetzelfde probleem? Hoog tijd om met je Resengo Cadeaubonnenshop en deze 6 tips jouw cadeaubonnen in de kijker te zetten!

1. Zorg voor een gevarieerd aanbod

Sommige gasten zullen hun gulheid het liefst van al willen tonen met een waardebon. Anderen geven dan weer de voorkeur aan een belevenisbon die ingeruild kan worden voor een wellnessarrangement of een gastronomisch driegangenmenu. Met je Resengo Cadeaubonnenshop kan je zelf de invulling van je bon bepalen en beide wensen vervullen. Zo spreek je zonder al te veel moeite een groter publiek aan.

Resengo Cadeaubonnenshop van Lakonia

2. Plaats een zichtbare button op je website

Bij een bezoek aan je website gaan (potentiële) gasten, al dan niet bewust, meteen op zoek naar actieknoppen. Met de Resengo Widget zorg je ervoor dat die knoppen goed in het oog springen. Bovendien maakt het jouw gasten heel eenvoudig om via je website een reservering te plaatsen of in dit geval een cadeaubon aan te kopen. Lees er hier meer over.

Biedt jouw zaak cadeaubonnen aan, maar staat dat niet duidelijk vermeld op je website? Dan is dat een gemiste kans! Activeer vandaag nog je Resengo Widget om o.a. je cadeaubonnen te promoten. Ontdek hier hoe je dat doet.

Bodega

3. Deel je cadeaubonnen op je socialmediakanalen

Mensen gaan vaak last minute op zoek naar een leuk geschenk. Niet alleen voor verjaardagen, maar ook voor de feestdagen of in aanloop naar events zoals Valentijn of Moederdag. Net in die periodes is het belangrijk om top-of-mind te zijn bij je doelpubliek.

Dat kan heel eenvoudig door je socialmediakanalen in te schakelen, waar je wellicht al honderden of duizenden volgers hebt. Post daarom regelmatig berichten waarin je jouw cadeaubonnen aanbiedt met een directe link naar je webshop. Dankzij je Resengo Cadeaubonnenshop is die klus zo geklaard. Je leest er meer over in deze FAQ.

Facebookbericht van Rijks

4. Stuur een nieuwsbrief naar je gasten

Ook via een nieuwsbrief kan je heel eenvoudig je cadeaubonnen kenbaar maken bij een groter publiek. Natuurlijk kan je jouw hele klantenbestand aanschrijven, maar overweeg eens om een nieuwsbrief te sturen naar gasten die in het verleden een cadeaubon hebben aangekocht. Gegarandeerd overwegen ze om er weer een aan te kopen.
In je Resengo-omgeving kan je heel eenvoudig een selectie maken van gasten die bij jou een cadeaubon hebben gekocht. In deze FAQ leggen we je uit hoe je hen in slechts enkele klikken een nieuwsbrief stuurt.

5. Pas subtiel, maar doeltreffende acties toe

Moderne tijden vragen om moderne en digitale oplossingen. Laat dat je niet weerhouden om subtiele, maar ook doeltreffende acties toe te passen. Geef bijvoorbeeld bij de rekening een kaartje waarin je jouw cadeaubonnen promoot of vermeld ze op de menukaart.

6. Zorg voor een aantrekkelijke uitstraling

Last but not least wilt het oog ook wat! Maak daarom van jouw cadeaubonnen een echt plaatje. Je Resengo Cadeaubonnenshop voorziet een standaard template, maar ook de mogelijkheid om een gepersonaliseerde template aan te leveren. Lees hier waaraan die template moet voldoen.

Als extraatje kan je de cadeaubonnen die aangekocht worden in je zaak in een beleefdoosje plaatsen met een staaltje van een product dat je verkoopt.

Originele boodschap om een cadeaubon op te stellen

LAETITIA SABITI
Editor
Resengo