Tips & Tricks

Luister naar je cijfers

Uit cijfermateriaal kan je heel wat bijleren over je zaak. Bekijk daarom het nieuwe performance dashboard in je Resengo-systeem.

Resengo dashboard

Uit cijfermateriaal kan je heel wat bijleren over je zaak. Daarom ontwikkelden we een dashboard dat je enkele belangrijke resultaten toont. Op dit dashboard kan je in één oogopslag zien hoeveel reserveringen er zijn voor de toekomst en via welke kanalen deze reserveringen binnenkomen.

Een duidelijk overzicht

Op het dashboard vind je links een cirkeldiagram. In het midden van de cirkel staat het aantal toekomstige reserveringen en het aantal couverts.

De rand van de cirkel toont met een kleurencode aan hoeveel reserveringen je ontvangt en via welk reserveringskanaal dit gebeurt. Alle kanalen zijn aangeduid met een unieke kleur. Zo staat blauw voor reserveringen die op je website werden gemaakt. Grijs staat dan weer voor reserveringen die je zelf manueel invoerde, bijvoorbeeld wanneer je telefonisch reserveringen aanneemt. In het oranje zie je het aandeel van reserveringen die je hebt ontvangen via Resengo.com.

Wanneer je op de cirkel klikt, kan je gedetailleerd bekijken hoeveel reserveringen of gereserveerde couverts er binnenstromen per reserveringskanaal. Je ziet dan zowel de cijfers als de percentages per kanaal.

Dit schematische overzicht van je reserveringen helpt je om je bezettingsgraad te optimaliseren. Je kan er namelijk uit afleiden welke reserveringskanalen het beste werken voor jouw zaak. Deze kennis helpt je om uit te dokteren welke kanalen je extra in de kijker moet zetten.

Minder werk? Volg deze 4 tips!

Komen reserveringen bij jou voornamelijk binnen via Facebook of via externe boekingssites? Dan is het mogelijk dat jouw reserveringsmodule niet voldoende zichtbaar is op je website. Merk je dat je het grootste aantal reserveringen nog zelf manueel ingeeft? Dat betekent dat je nog veel reserveringen aanvaardt per telefoon of per e-mail. Jouw ultieme doel? Zoveel mogelijk reserveringen online binnenkrijgen. Zo bespaar jij jezelf veel werk! Volg deze 4 tips en vergroot nu je bereik!

  1. Laat je reserveringsmodule opvallen

Wanneer mensen naar je website surfen, moeten ze meteen zien dat online reserveren een mogelijkheid is. Studies tonen aan dat een reserveringsknop bovenaan de website het meeste opvalt. Plaats dus een directe link naar je reserveringsmodule in de header van je website of zorg voor een pop-up aan de zijkant van je homepage. Zorg ervoor dat je klanten niet eindeloos moeten zoeken.

  1. Stel je antwoordapparaat in

Wil je op een snelle manier veel klanten duidelijk maken dat ze best reserveren via de website? Spreek dan een nieuwe boodschap in op je antwoordapparaat. We helpen je alvast op weg met een voorbeeld: “Welkom bij Restaurant Resengo. Voor online reserveringen kan je 24/7 terecht op onze website www.resengo.com. Een andere vraag of opmerking? Gelieve ons terug te bellen tijdens de openingsuren.”

  1. Zorg voor een duidelijke vermelding op sociale media

Grijp elke kans om je online reserveringsmodule in de kijker te zetten. Is het binnenkort Kerstmis, Valentijn of Moederdag? Maak dan een mooie post op Facebook of Instagram, met een link naar de reserveringsmodule op je website. Inspiratie nodig? Je kan klanten vast wel overtuigen met de volgende argumenten:

  • Online reserveren is 24/7 mogelijk.
  • Klanten kunnen zelf de realtime beschikbaarheid bekijken.
  • Wanneer men online reserveert, krijgt men een onmiddellijke bevestiging toegestuurd per e-mail
  1. Pas je communicatie aan

Dat online reserveren mogelijk is bij jouw zaak, kan je vermelden in al je communicatie. Plaats bijvoorbeeld een kleine boodschap onderaan je nieuwsbrieven, vermeld het op je menukaart of laat nieuwe visitekaartjes drukken. Je zou de blijde boodschap zelfs kunnen verkondigen onderaan de rekening.

Wil je meer weten over het performance dashboard van Resengo? Neem contact op via support@resengo.com of via onze helpdesk.

SAARTJE DE DECKER
Editor
Resengo