Nieuws

Customer experience verbeteren aan de hand van data?

Je zal het al gemerkt hebben: je gast van vandaag is een stuk kritischer en veeleisender geworden dan vroeger. Hij of zij verwacht steeds meer een unieke en gepersonaliseerde ervaring. Wil jij je customer experience verbeteren? In dat geval is data je nieuwe beste vriend.

Resengo en Hogeschool Odisee sloegen handen in mekaar om klantbeleving verhogen

In een wereld waarin steeds meer processen geautomatiseerd worden, merken klanten dat zij voortdurend bulk mails ontvangen. En dat terwijl de klant juist zo veel waarde hecht aan persoonlijke benaderingen. Klantbeleving verhogen oftewel customer experience verbeteren kan je doen door efficiënt gebruik te maken van de data die jij van je gasten hebt. Klantbeleving verhogen aan de hand van data is dé manier om klanten te binden aan jouw merk. 

Enkel en alleen een beroep doen op eigen intuïtie en ervaring om hieraan te voldoen is niet langer voldoende. Customer experience verbeteren door gebruik van data, heeft in verschillende sectoren al een positieve invloed gehad op het succes van bedrijven. Zo speelt data ook in de horecasector een belangrijke rol in het verhogen van de klantbeleving. Naast dat data een grotere rol is gaan spelen, zijn de gegevens gelukkig ook steeds toegankelijker geworden. 

Hogeschool Odisee heeft gewerkt aan een onderzoeksproject dat als doel had horecaondernemers te laten zien op welke manier zij data kunnen inzetten om die gepersonaliseerde customer experience te verwezenlijken. Met als hoofddoel het optimaliseren en customer experience verbeteren om op die manier gasten te laten terugkeren. 

Bij Resengo zijn we trotse partner van Hogeschool Odisee tijdens dit project. Samen keken we graag naar nieuwe mogelijkheden om de klantbeleving verhogen mogelijk te maken. Dat deden we niet door alleen maar theorie aan te reiken, maar juist door middel van succesvolle voorbeeldcases. Die cases lieten goed zien welke data een grote rol spelen bij de verhoging van klantbeleving, hoe je deze data kunt verzamelen en vooral ook welke acties je hiermee kunt ondernemen. 

Zou je graag meer informatie willen ontvangen omtrent ons onderzoek naar customer experience verbeteren? Neem dan contact op met Katja Verbeeck of Saskia Vanden Eede van Hogeschool Odisee.

Wil jij ook graag de customer experience verbeteren aan de hand van data? Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? 

 

Nog geen Resengo-klant?
Wil jij de klantbeleving verhogen aan de hand van data? Bij het gebruik van Resengo heb je altijd inzicht in de meest relevante klantgegevens. Start vandaag nog met Resengo en ga aan de slag met persoonlijke benaderingen. 

Word nu klant bij Resengo

 

Momenteel al klant bij Resengo?

Ben jij al klant bij Resengo maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van de customer experience aan de hand van data? Onze experts helpen je graag!

Neem contact op met onze experts 

SAARTJE DE DECKER
Editor
Resengo