Verhalen

Het succesverhaal van Café d’O in Sint Amands

Café d’O, Sint Amands restaurant aan de Schelde communiceert met haar gasten dankzij Resengo. Lees hier hoe ze dat doen.

Bij Café d’O hechten we veel belang aan communicatie met onze gasten. Resengo is onze partner voor communicatie voor en na het bezoek, bijvoorbeeld tijdens het reserveren of met de bevestiging- en herinneringsmails. Via de opmerkingen geven gasten vaak essentiële info of bepaalde vragen door.

– Annick Gevers, gastvrouw Café d’O

Aan de oevers van de Schelde vind je in het pittoreske dorpje Sint Amands restaurant Café d’O met een schitterend uitzicht en even schitterende gerechten. Deze culinaire parel in Sint Amands, Café D’O, opende de deuren op de locatie waar vroeger de sterrenzaak ’t Ebdiep gelegen was. Eigenaars Annick en Jan ontworpen een eigen verhaal met een nieuwe naam, maar houden de verfijndheid en het culinaire van ’t Ebdiep in stand. 

Om er een succesverhaal van te maken, gingen de eigenaars van het Sint Amands restaurant Café d’O in zee met Resengo. Wil je weten hoe Resengo hun restaurant aan de Schelde mee heeft helpen groeien tot een ware succesformule? Lees dan zeker hieronder verder en kom meer te weten hoe Café d’O de communicatietools van Resengo inzet om hun gasten een complete en positieve gastervaring te geven.

 Terras bij Café d'O

Schitterend uitzicht vanuit het terras van Café d’OWelk concept biedt Café d’O?

“Ons restaurant staat voor een klassieke, smaakvolle keuken met de nodige verfijning en een hedendaagse uitstraling. Elke maand ontwerpen we een nieuw, fris menu van vier, vijf of zes gangen. Al onze gerechten worden vers bereid met streekgebonden producten en seizoensproducten. Dit heeft duidelijk invloed op onze gasten, aangezien we merken dat ze echt komen voor het culinaire verhaal en niet gewoon omdat ze honger hebben. Ons publiek is daardoor heel divers. Niet enkel koppels vinden de weg naar Café d’O, maar ook families en zakenrelaties, zowel jong als oud. Ze hebben allemaal één gemeenschappelijke eigenschap: het zijn allemaal genieters!“

Jouw tafels zijn steeds snel volgeboekt. Wat is volgens jou de succesfactor van jullie restaurant aan de Schelde?

“We hebben het geluk om bij Café d’O te kunnen genieten van één van Vlaanderens mooiste terrassen, maar dat is niet onze enige succesfactor. We danken ons succes ook aan het sterke en getalenteerde team dat hier elke dag weer aan de slag gaat. In de keuken werken Nils Delvaux en Nicky Cami aan elkaars zijde. Nils leerde heel wat kneepjes van het vak in restaurant De Schalk in Willebroek en onder leiding van Roger Van Damme in zijn restaurant Toque-Tok te Schelle. Nicky deed dan weer heel wat ervaring op in restaurant a’Muze in Opwijk. Hun expertise helpt ons om een horecaconcept op hoog niveau neer te zetten. Dat onze zaal steevast volgeboekt is op topdagen zoals vrijdag en zaterdag, bewijst dat onze aanpak loont. Gasten kunnen hier culinair genieten, maar in een zorgeloze omgeving waarin ze zich thuisvoelen.”

Het topgerecht op jullie kaart?

Dé topper op onze kaart is ongetwijfeld paling in ’t groen. Door samen te werken met Schilders, de lokale leverancier van paling in Mariekerke, kunnen we onze gasten continu de beste kwaliteit garanderen. De kwaliteit van onze paling werd zelfs al door Michelin geloofd met de woorden “De kracht van de verse bereidingen van Café d’O wordt aangetoond met hun paling in ’t groen”. En daar zijn we fier op!”

Paling in 't groen bij Café d'O

Een bordje met de welgekende paling in ’t groen bij Cafe d’O

Welke rol speelt Resengo in jullie succesverhaal?

Bij Café d’O hechten we veel belang aan communicatie met onze gasten. Resengo is onze partner voor communicatie voor en na het bezoek, bijvoorbeeld tijdens het reserveren of met de bevestiging- en herinneringsmails. Via de opmerkingen geven gasten vaak essentiële info of bepaalde vragen door. Ook feedback vinden we een interessante tool, aangezien gasten de keuze krijgen om interne feedback te geven. Daarmee gaan wij graag aan de slag om onszelf dagelijks te verbeteren!

Naast automatische communicatie, biedt Resengo ook heel wat andere functionaliteiten. Zo worden onze wachtlijsten, onze gefaseerde aankomsttijden én onze cadeaubonnen geregeld door het systeem. We gebruiken Resengo ook voor onze nieuwsbrief, waarmee we gasten telkens op de hoogte brengen van ons nieuwste menu. Het mailingssysteem is snel toegankelijk en rechtstreeks gekoppeld aan onze klantendatabase. Zo zijn we er ook zeker van dat we volledig in overeenstemming met de GDPR handelen.”

Wil je net als Annik Gevers van Café d’O meer inzetten op betere communicatie met je gasten voor, tijdens en na hun bezoek aan je zaak? 

Nog geen Resengo-klant?

Heb je net als Café d’O nood aan een efficiënt reserveringssysteem waarbij communicatie centraal staat? Resengo zorgt ervoor dat je écht sterke communicatie met je gasten gaat voeren.

Vraag hier al een gratis demo aan

Word net als Café d’O klant bij Resengo

 

Reeds klant bij Resengo?
Ben jij al klant bij Resengo en wil je graag nog extra functionaliteiten toevoegen aan je pakket? Neem dan contact met ons.


Neem contact op met ons support team om jouw pakket uit te breiden

SAARTJE DE DECKER
Editor

Ook interessant

Resengo