Tips & Tricks

Klachten behandelen horeca doe je zo bij Resengo

Je krijgt soms wel eens te maken een boze mail waarin gasten hun uiting van ongenoegen geven. Wij geven je enkele tips om opnieuw een glimlach te toveren op het gezicht van je gast. 

boze klant kijkt naar haar computerscherm

Geef toe, we hebben allemaal wel eens een uiting van ongenoegen iets té snel verstuurd of ontvangen. Als restaurant krijg je niet graag een boze mail in je mailbox. Het is daarom interessant om enkele stappen te zetten om enkel maar positieve reacties te krijgen van je gasten. Eén belangrijke tip daarvan, is reageren op mail van ontevreden gasten. Lees hieronder verder om meer tips te ontdekken om die uiting van ongenoegen van je gasten te slim af te zijn. Je krijgt gegarandeerd achteraf een positieve reactie en zo kan je je gast opnieuw voor jou winnen.

1. Controleer regelmatig je Resengo Inbox en geef feedback mail

Niets zo vervelend als je lang op een reactie moet wachten nadat je een boze mail gestuurd hebt. De emoties van een ontevreden gast kunnen soms snel en hoog oplopen. Maak er daarom een gewoonte van om je Resengo Inbox op vastgelegde tijdstippen te controleren. Zo zie je meteen de boze mail en kan je snel reageren op mail. Nog meer tips om je Resengo Inbox te beheren lees je hier.

2. Luister naar je gast zijn ongenoegen

Zet een eerste stap in de goede richting en luister naar het negatieve bericht of lees de boze mail van je gast. Het is dan ook uit den boze om niets van je te laten horen. Je gast gaat zich niet gehoord voelen en mogelijks geneigd zijn om geen stap meer in je zaak te zetten.

3. Bedank en bied je excuses aan

Bedank je gast voor de melding van het negatieve bericht en bied je excuses aan via een korte en oprechte mail waarin je gast zich gehoord en begrepen voelt. Laat hem misschien nog even nalezen door een collega vooraleer je op ‘verzenden’ klikt.

4. Bied een oplossing aan

Je gast wil graag dat er een oplossing aangereikt wordt. Je kunt bijvoorbeeld zelf je gast verrassen met een aperitief van het huis of een éénmalige korting aanbieden bij de volgende sportsessie. Het kan uiteraard ook zijn dat je zelf niet meteen weet hoe je een bepaalde situatie kan oplossen om je gast tevreden te stellen. Kaats daarom ook eens de vraag terug en vraag je gast wat volgens hem de beste oplossing is. Zo voelt de ontevreden gast zich gehoord en kunnen jullie samen naar een geschikte oplossing zoeken.

5. Leer uit een boze mail

Zowel positieve als negatieve berichten zijn waardevol voor je zaak. Aanvaard elke boze mail als een opportuniteit om te groeien, te veranderen en te verbeteren. Kreeg je bijvoorbeeld de opmerking dat de muziek erg luid stond in je zaak. Dan hou je daar best rekening mee en zet je volgende keer de volumeknop wat lager. Je stond er misschien niet meteen bij stil dat  deze uiting van ongenoegen een boze mail tot effect had. Door te luisteren, reageren op mail zal je er later gegarandeerd de vruchten van afwerpen.

Beschouw een boze mail van je gast niet meteen als een bedreiging, maar als een kans om de relatie met je gast te versterken. Zowel positieve als negatieve feedback kunnen je inzichten geven in je eigen zaak. Snel en duidelijk communiceren met je gasten is dus de boodschap.

 

Nog geen Resengo-klant?
Ben jij nog geen klant bij Resengo maar klinkt de Resengo Inbox of mailbox als de oplossing om klachten behandelen in horeca gemakkelijker te maken? Ga vandaag nog aan de slag met Resengo en zet de boze mail van je gasten om naar een positieve reactie en gastervaring..

Word nu klant bij Resengo

 

Reeds klant bij Resengo?
Ben jij al klant bij Resengo, maar weet je niet hoe je je Resengo Inbox beheert? Je Resengo Inbox verzamelt alle gastencommunicatie, nieuwe reserveringen, berichten via restofoon en feedback van gasten. Kortom, de communicatie waar je je gasten een complete gastervaring kan bezorgen.

Ontdek hier hoe je je Resengo Inbox beheert in je Resengo omgeving

CAROLINE SCHEERS
Editor

 

Ook interessant

 

Resengo