Tips & Tricks

Ontvang reserveringen via gratis boekingskanalen

Wil je graag meer reserveringen binnenhalen die niet enkel via jouw eigen website komen? Kies dan voor Google reservations, reserveren via Facebook, de Instagram reserve button of zelfs deze reserveringsmogelijkheid via Twitter! 

Tegenwoordig heeft bijna elk restaurant een eigen website waarop een online reserveringsmodule te vinden is. Heel wat restaurateurs weten echter niet dat er nog veel gratis mogelijkheden zijn om meer gasten te ontvangen. 

Hoe meer je restaurant gelinkt wordt op verschillende kanalen, hoe groter de kans dat potentiële gasten bij jou reserveren. Daarom is het belangrijk om je restaurant direct reserveerbaar te maken op een zoeksite zoals Google of sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Werk jij met het online reserveringssysteem van Resengo? Dan kan je op de bovengenoemde webpagina’s makkelijk en snel een link plaatsen naar jouw online reserveringsmodule. We leggen het je stap voor stap uit.

1. Google reservations: dé sleutel naar meer reserveringen

Maak jij op dit moment al gebruik van Google restaurant reservations? Resengo is sinds enige tijd ook partner van Google. Gasten zien daarom jouw reserveringsmodule rechtstreeks in Google staan en kunnen daardoor rechtstreeks reserveren. Google restaurant reservations was daardoor nog nooit zo eenvoudig te gebruiken voor jouw zaak! 

Volg onderstaande stappen om Google reservations in te stellen: 

1. Het instellen van Google restaurant reservations begint op jouw Google My Business bedrijfspagina. Klik daar op ‘Info Bewerken’.

2. Klik op ‘Naam of andere informatie wijzigen’.

3. Bij het veld ‘Reservering’ kan je nu de URL van jouw reserveringsmodule plakken. Leer hier waar je de juiste URL naar jouw Resengo-reservatiemodule kan vinden.

Heb je hulp nodig bij het instellen van Google reservations via Resengo? Neem dan eenvoudig contact op

2. Reserveren via Facebook

Reserveren via Facebook: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het voor jouw (toekomstige) klanten de gewoonste zaak van de wereld. Het is als uitbater van je zaak ook eenvoudig om zelf te doen.

Op je bedrijfspagina op Facebook heb je 2 mogelijkheden om gasten duidelijk te maken dat ze bij jouw zaak online kunnen reserveren. Je kan een Reserveer Nu-tabblad aanmaken zoals je op de foto links ziet, of je kan de boekingsknop instellen 

Om een Reserveer Nu-tabblad te creëren, heb je de i-Social module van Resengo nodig. Hiervoor neem je best even contact op met de Helpdesk.

Wil je de boekingsknop instellen, dan kan je dat gratis doen en zonder veel moeite..

  1. Ga naar je bedrijfspagina op Facebook. Klik rechtsboven op de pagina op de blauwe knop. Dat kan voorlopig een knop zijn voor contact, informatie, boekingen of aankopen.
  2. Duid aan dat je een knop wilt met de tekst ‘Nu boeken’. Klik rechtsonder op ‘volgende’.
  3.  Klik op ‘Link naar de website’.

            4. Klik op ‘Link naar de website’.

            5. In het pop-upveld kan je nu de URL van jouw reserveringsmodule plakken.

Leer hier waar je de juiste URL naar jouw Resengo-reserveringsmodule kan vinden.

 

3. Reservation Instagram inzetten

Maak jij op dit moment nog geen gebruik van de mogelijkheid om klanten een reservation Instagram te maken? Dan is dit een gemiste kans! Reservation Instagram is voor je gasten heel eenvoudig. Je kan je reserveringsmodule makkelijk linken op Instagram.

Voor het instellen van de Instagram reserve button volg je de volgende stappen: 

1. Ga naar je bedrijfspagina op Instagram. Ga naar je profiel.

2. Klik op Profiel bewerken’.

3. Bij website kan je nu de URL van jouw reserveringsmodule plakken. Leer hier waar je de juiste URL naar jouw Resengo-reserveringsmodule kan vinden.

 

4. Reserveringen binnenhalen via Twitter

Heb je een Twitter-account? Dan kan je ook daar een link naar je reserveringmodule plaatsen.

1. Ga naar je bedrijfspagina op Twitter. Ga naar ‘Profiel’.

2. Klik op ‘Profiel Bewerken’.

3. Bij ‘website’ kan je nu de URL van jouw reservingsmodule plakken. Leer hier waar je de juiste URL naar jouw Resengo-reserveringsmodule kan vinden.

 

Wil jij graag extra reserveringen binnenhalen via diverse boekingskanalen? Resengo staat voor je klaar! Door middel van ons online reserveringssysteem is de integratie van boekingskanalen als social media heel eenvoudig. 

Nog geen Resengo-klant?

Nog geen klant bij Resengo, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ons online reserveringsssyteem waardoor je eenvoudig nieuwe en meer reserveringen binnenhaalt? Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we samen naar een op maat gemaakte oplossing voor je zaak.

Neem contact op met Resengo

 

Reeds klant bij Resengo?

Ben je op dit moment klant bij Resengo, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij de extra reserveringsmogelijkheden via diverse boekingskanalen? Geen zorgen. Bij Resengo hebben we een team van experts klaarstaan.. 

Ga in gesprek met een expert

 

SAARTJE DE DECKER
Editor

Ook interessant

Resengo