Tips & Tricks

Mailbox openen en beheren als een pro

Een lege mailbox is toch de droom van elke horecaondernemer? Resengo leert je beter communiceren met je gasten. Dat doe je door je mailbox te openen op een vast tijdstip, iemand aan te stellen om antwoord te geven op vragen van gasten. Daarnaast heb je bij Resengo de mogelijkheid om hapklare antwoorden in te stellen […]

Benieuwd hoe je dat juist doet? Ga dan met onderstaande tips aan de slag en je hebt in no time een overzichtelijke Resengo Inbox.

Je mailbox openen op een vast tijdstip

Je krijgt op (on)regelmatige momenten vragen binnen over nieuwe reserveringen, wijzigingen of annuleringen. Maak daarom een planning op waarbij je je mailbox openen als prioriteit zet op enkele vastgestelde tijdstippen. Start je dag met een kop koffie en lees even de vragen door. Na je werkdag is ook een ideaal moment om nog eens je mailbox te openen en je gasten antwoord geven op hun vragen. Streef daarbij naar een zo goed als lege mailbox op het einde van de dag. Wedden dat je meer structuur in je Resengo Inbox én in je hoofd krijgt?!

 

Stel een eindverantwoordelijke aan om antwoord te geven

Niets zo gemakkelijk als een vast aanspreekpunt te hebben voor de mailbox van je zaak. Iemand die dagelijks het overzicht bewaart en beter communiceren met je gasten in een hoog vaandel draagt. Stel daarom een eindverantwoordelijke aan die op vaste tijdstippen zich over de Resengo Inbox ontfermt. Mocht de eindverantwoordelijke afwezig zijn, zorg dan dat je een collega als back-up hebt zodat alles op rolletjes loopt. 

 

Beter communiceren met hapklare antwoorden

Maak het jezelf gemakkelijk en stel hapklare antwoorden in op veelgestelde vragen van je gasten. Je bespaart tijd en geeft snel antwoord op vragen van gasten. Resengo maakte voor jou al enkele originele en standaardberichten. Sneller en beter communiceren met je gasten was nog nooit zo gemakkelijk. Benieuwd? Ontdek hier onze hapklare voorbeelden.

 

Eindig met een lege mailbox 

Je werkdag afsluiten met een lege mailbox lijkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar. Je mailbox openen op regelmatige tijdstippen en antwoord geven op vragen is eenvoudig en snel. Je behandelt meteen de inkomende berichten. De vragen die niet meer om een actie vragen, kan je archiveren. Resultaat? Een lege mailbox of Resengo Inbox waardoor je de laatste ‘to-do’ kan afvinken op het einde van je werkdag.

Communicatie met je gasten is de eerste stap tot een positieve gastervaring. Door steeds snel en duidelijk naar hen te communiceren via de Resengo Inbox, heb je alvast een streepje voor.

 

Nog geen Resengo-klant?
Ben jij nog geen klant bij Resengo maar klinkt de Resengo Inbox of mailbox als de oplossing om beter te communiceren met je gasten? Ga vandaag nog aan de slag met Resengo en word de beste gastheer van je zaak.

Word nu klant bij Resengo

 

Reeds klant bij Resengo?
Ben jij al klant bij Resengo, maar weet je niet hoe je je Resengo Inbox beheert? Je Resengo Inbox verzamelt alle gastencommunicatie, nieuwe reserveringen, berichten via restofoon en feedback van gasten. Kortom, de communicatie waar je je gasten een complete gastervaring kan bezorgen.

Ontdek hier hoe je je Resengo Inbox beheert in je Resengo omgeving

CAROLINE SCHEERS
Editor

 

Ook interessant

 

Resengo