Tips & Tricks

8 tips om no-shows te vermijden

Dankzij Resengo hoef jij geen no-shows meer mee te maken!

Wist je dat 7 op de 10 restaurants elke maand meerdere keren te maken heeft met no-shows, mensen die niet komen opdagen? 

Heb jij ook last van dit probleem? Resengo geeft je 8 tips om no-shows te vermijden!

1. Verzamel gastendata

Goede communicatie vraagt om duidelijke gastgegevens. En deze gegevens dienen verzameld en bewaard te worden op een GDPR-respecterende wijze. De reserveringstool van Resengo maakt het erg simpel om gastgegevens te registreren en terug te vinden, volledig conform de voorwaarden van de Europese privacywetgeving.

2. Laat je gasten (her)bevestigen

Wanneer je gasten actief hun reservering dienen te bevestigen of herbevestigen, ben je 100% zeker van hun komst. Zijn er gasten die hun bezoek nog niet hebben bevestigd? Dan kan je hen nog steeds even telefonisch contacteren.

5. Registreer no-shows

Zorg ervoor dat je elke no-shows bijhoudt. Resengo houdt je vervolgens op de hoogte telkens als er een reservering binnenkomt van een persoon die een vorige keer niet is komen opdagen. Zo kan jij de nodige maatregelen tijdig treffen.

6. Vraag een voorschot

Wanneer je je gasten vraagt een voorschot te betalen, verzeker je een monetaire compensatie wanneer zich een no-show zou voordoen. Als voorschot kan je een bepaald bedrag vragen per reservering, of per tafelgast.

Geef no-shows geen kans!

De reserverings-, gastmanagement, en communicatietool van Resengo neemt je de bovenstaande taken uit handen. Neem snel vrijblijvend contact op met onze vertegenwoordigers voor meer informatie.

SAARTJE DE DECKER
Editor
Resengo